Допълнително отпуснатите 12 млн. лева отиват за козирката на "Колежа"


FUTBOL-TV

Допълнително отпуснатите 12 млн. лева отиват за козирката на

Допълнително отпуснатите 12 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев" ще бъдат използвани целево за изграждането на цялостна козирка на съоръжението. Това стана ясно след среща между представители на феновете на "канарчетата" и кмета на Пловдив Здравко Димитров. 

"Това, което се договорихме с кмета на града и заместник-кмета по строителство, е до края на другата седмица 12-те милиона лева, които бяха отпуснати с решение на Общинския съвет за строителството на стадион "Христо Ботев", да бъдат използвани целево за изграждане на козирката на съоръжението. Това ще се случи с възлагателно писмо към строителя. Настояваме козирката да не е само метална, а стадионът да има цялостна покривна конструкция", заяви след срещата Живко Стамболиев, който представляваше привържениците на "канарчетата".

Както е известно, по-рано тази седмица бе обявена окончателната количествено-стойностна сметка за завършването на "Колежа", която е в размер на 63 милиона лева. 

"Община Пловдив трябва да оцени дали тази сума отговаря на пазарните цени за строителството по проекта. Ние поискахме да ни предоставят този анализ. Не знаем колко пари са актувани до момента. Това е обект на анализ от страна на Община Пловдив и контролните органи, които в момента проверяват обществената поръчка", допълни Стамболиев.

  Сподели
276