Стойчо Младенов: Който и да стане треньор, аз няма да му се меся


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Който и да стане треньор, аз няма да му се меся

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов говори по актуалните теми за футболния клуб. Третият в есенното класиране в Първа лига в момента е в центъра на медийното внимание след напускането на старши треньора Любослав Пенев, помощниците му, както и Радослав Здравков и Методи Томанов. Последните двама заемаха позициите спортен директор и главен селекционер, но също последваха Пенев.

Отделно от това, Младенов определи жребия за неговия тим за четвъртфиналите в турнира за Купата на България като добър. ЦСКА 1948 ще гостува на Арда (Кърджали) на четвъртфинал на 4, 5 или 6-и април. До момента червените елиминираха третодивизионния ФК Севлиево и Берое (Стара Загора), все като гости.

"Все някой трябваше да се падне. Няма слаб отбор сред тези, които продължаваме. Така че одобряваме го жребия като нещо нормално. Нормално е да разсъждаваме, че сме се разминали с някои от фаворитите, но такъв е жребият – каквото се падне, това ще бъде. По-силните отбори остават за следващия етап, надявам се", коментира един от най-успешните български футболисти.

Попитан как ще се справи клубът със сътресенията, напусналите хора и какво се планира в следващите седмици, той каза: "Никой не го очакваше това. Никой никого не е изгонил. Това си е решение на старши треньора и на хората, които си тръгнаха с него. Ние сме изключително доволни от работата, която Любо Пенев и екипа му постигнаха като резултати. Надявам се, че следващият треньор, който назначим да има същия успех, а защо не и по-добър".

След това Младенов трябваше да опровергава отново съмненията, че е едва ли не "подлял вода" на Пенев и евентуално ще бъде негов наследник на треньорската скамейка. И тези съмнения бяха още след пристигането му в ЦСКА 1948 през есента.

"Гледам на всички тези твърдения с насмешка, естествено. Аз в живота си съм бил винаги коректен с всички, с които съм комуникирал и общувал. Казвал съм истината в очите на всеки един, никога зад гърба. Така че никога не съм подливал вода, а напротив – старая се да бъда полезен на всеки един, който има нужда от мене или от мои съвети и т.н. Така че в това отношение съм перфектен. Нямам, поне аз така мисля, нямам врагове. На никой не съм навредил.

И това беше ясно и категорично от първия ми ден в ЦСКА 1948. Аз обявих ясно и категорично моето решение и позиция. Тогава отново започнаха спекулации, но виждате, че те нямаха покритие. Не, няма такъв вариант да стана треньор на ЦСКА 1948, моля ви се. Аз съм човек на 65 години и знам какво правя и изобщо в живота си винаги съм обмислял всяка следваща крачка, която правя. Така че от тук нататък забравете Стойчо Младенов старши треньор на който и да е футболен клуб.

При питането дали е вярно, че Тодор Янчев ще бъде наследник на Пенев на треньорския пост, той отвърна: "Клубът ще излезе с ясна и точна информация, когато се избере нов старши треньор и неговия екип".

"Аз лично никъде не съм се разминавал с Пенев, защото не сме имали допирни точки. Има неща, които клубът има като стратегия за развитие. Там са били разминаванията. И трите отбора на клуба ще имат старши треньори, разбира се. Имаме кандидатури, въпрос на разговори. Защото в края на краищата, когато се избира един треньор не е само да се гледа визитката. Трябва да се срещнем с него, да поговорим за вижданията му в стратегията за развитие на клуба. Това са неща, които са напълно нормални и професионални. Необходимо е време, защото това, което се случи, ни остави изненадани".

Попитан дали неговият бивш футболист и доскоро помощник в казахстанското първенство Тодор Янчев е реален вариант, той обясни: "Който и да стане, аз винаги съм готов, стига някой да ме попита – да дам това, което мисля. Затова и съм тука. Но който и да дойде, аз няма да се предлагам или по-директно казано – да се меся в работата на който и да е треньор. Нито съм се месил на Любо, нито пък ще се меся на следващия. Изпитвал съм го на гърба си, когато някой се е опитвал да ми се меси каква е била моята реакция. Така че никога не бих го направил", завърши бившият нападател на ЦСКА и на националния отбор на България.

  Сподели
192