Левски с нов стадион, ако Драган Шолак поеме отбора?


FUTBOL-TV

Левски с нов стадион, ако Драган Шолак поеме отбора?

Целите, които бъдещият евентуален нов собственик на Левски - Драган Шолак си поставя, са много големи. Ако сините получат на концесия на стадион "Георги Аспарухов" и се стигне до смяна на притежателя на мажоритарния пакет акции, то ще има изграждането на изцяло нов стадион.

Това включва и премахването на сегашния сектор А на "Герена", а не само поставянето на козирка над него, разбра "Тема Спорт". Такива поне са амбициозните планове, които при получаването на "зелена светлина", те трябва да започнат да бъдат реализирани още в началото на следващата година.

Наред с изграждането на изцяло нов стадион, ще върви и голяма модернизация на базата. Това пък ще доведе до нуждата за ползването на игрища за тренировки на друго място в София. Левски пък ще се премести да играе домакинствата си на националния стадион. Интересното е, че там се гласи да играе и ЦСКА, когато бъде задвижена процедурата по построяването на "Българска армия".

Както е известно, Левски започна разрушаването на сектор А на "Герена" на 3 февруари 2013 година - тогава бе взривена козирката. За вековния юбилей на клуба на 24 май 2014-а той трябваше да е напълно готов и покрит, като това се отнасяше и за сектор Б.

Плановете бяха до 2015-а да бъде изграден и нов сектор В, но те отидоха в коша. Централната трибуна все пак бе открита с голямо закъснение - на 23 април 2016 година, но без на нея да има козирка. Такава няма и до днес.

Идеята за разрушаване на новия сектор А и нов строеж бе обявена още от Спас Русев, който обясни, че така му е подсказано от чуждестранни партньори, които разбират от строителство и мениджмънт на спортни съоръжения.

  Сподели
262