Проектът на ЦСКА за нов стадион е одобрен от държавата


FUTBOL-TV

Проектът на ЦСКА за нов стадион е одобрен от държавата

ЦСКА е представил идеен проект и цялостна концепция за реконструкцията на стадион "Българска армия", които са били одобрени от Министерството на младежта и спорта, разкриха за "Тема Спорт" от клуба. Двете страни работят в пълно разбирателство и синхрон и се очаква още в началото на 2023 година да бъде учредено новото съвместно дружество, чрез което и ще бъде извършен строежът на съоръжението.

Следващите крачки пред ЦСКА са кандидатстване за одобрение от страна на държавата на проекта, когато бъде напълно завършен, и входирането му пред главния архитект на София за съгласуване.

Във връзка с поетите ангажименти към Министерството на спорта след подписания вчера меморандум пък армейците трябва да входират всички нужни документи в Търговския регистър, за да бъде учредено новото съвместно дружество.

То, от своя страна, ще даде гаранция, че всяка следваща стъпка по проектирането и изграждането на стадиона ще е обезпечено и за клуба, и за държавата.

На "Армията" са удовлетворени от постигнатия напредък и продължават да се надяват, че реалното строителство ще може да започне през пролетта.

  Сподели
219