Купата ще има нов носител! Лудогорец изхвърли Левски (видео)


FUTBOL-TV

Купата ще има нов носител! Лудогорец изхвърли Левски (видео)

Левски отпадна от турнира за Купата на България след загуба с 2:1 в Разград в 1/8-финалния двубой . Точен за "сините" в 61-ата минута бе Уелтън, а за домакините се разписаха Тиаго в 69-ата и Текпетей в 79-ата.

Още в 5-ата минута Уелтън отне топката от играч на Лудогорец инута и подаде на Георги Миланов, който стреля от границата на наказателното поле на домакините, но право в ръцете на Симон Слуга. Няколко секунди по-късно Роналдо с глава продължи топката към Уелтън, който надбяга Оливие Вердон, но стреля в аут. След центриране в наказателното поле в 11-ата минута Георги Миланов стреля с глава, но право в ръцете на Слуга.

В 18-ата минута Хосе Кордоба се свлече на терена след съприкосновение с Бърнард Текпетей, което остана без санкция от страна на съдията Георги Давидов. ВАР също не се намеси в тази ситуация, въпреки че топката беше далече от двамата футболисти. Уелтън направи пробив в 21-ата минута, след което стреля опасно, но Симон Слуга внимаваше и успя да спаси. В 35-ата минута Уелтън навлезе в наказателното поле и стреля, но встрани от вратата на Симон Слуга. 

Бърнард Текпетей отправи много силен удар от разстояние в 39-ата минута, но Пламен Андреев внимаваше, плонжира и успя да избие. Левски организира добра атака в първата минута на добавеното време на първата част. Цунами проби по левия фланг, след което подаде към Георги Миланов, който стреля опасно, но Симон Слуга успя да спаси. След това Антон Недялков изпревари Роналдо, избивайки топката в корнер.

Левски поведе с 1:0 срещу в 61-ата минута. Роналдо подаде на Цунами, който центрира в наказателното поле на домакините, където Уелтън бе изпуснат и отблизо успя да засече топката и да я вкара във вратата на Симон Слуга.

Лудогорец успя да изравни резултата в 69-ата минута. Якуб Пьотровски надигра Цунами и центрира по земя в наказателното поле, където Игор Тиаго отблизо прати топката във вратата на Пламен Андреев. 

Домакините осъществиха пълен обрат в мача в 79-ата минута. Бърнард Текпетей стреля от около 20 метра, Пламен Андреев не се намеси по възможно най-добрия начин, топката премина под лявата му ръка и влезе във вратата му за 2:1.

Две минути по-късно Ван дер Каап отправи далечен удар, който Симон Слуга отрази. Няколко секунди по-късно Слуга се наложи да плонжира, за да избие в корнер удара на Хосе Кордоба. Левски получиха спортна дузпа. Ужасяващо изпъление на централния защитник Хосе Кордоба от дузпа лиши Левски от изравняване на резултата. До края "сините“ имаха няколко възможности пред вратата на домакините, но до нов гол в двубоя не се стигна.

Лудогорец – Левски 2:1

0:1 Уелтон 61'

1:1 Игор Тиаго 69'

2:1 Бърнард Текпетей 79'

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
312