Пробвайте знак Х за Лудогорец - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - Левски

Лудогорец - Левски
Стадион: "Хювефарма арена", Разград
Дата: 04.12.2022г.
Час: 13:30 ч.
Съдия: Георги Давидов


Лудогорец приема Левски на стадиона в Разград във втори пореден двубой, този път от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на страната. Само преди няколко дни двата отбора завършиха наравно в шампионатна среща. Сега не е изключено двата тима отново да не успеят да излъчат победител в редовното време. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че може да се стигне до продължения и дори дузпи - знак Х.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа ще направи корекции по атаката си за предстоящия двубой с Левски за Купата. Словенският специалист ще заложи на Матиас Тисера, Бърнард Текпетей, Кирил Десподов и Каули Оливейра в нападение.

Първите двама се появиха след почивката в отложения мач от шестия кръг на Първа лига срещу сините преди дни. Те заеха местата на разочаровалите Игор Тиаго и Рик Джонатан. Бразилците ще седнат на скамейката в неделя. Тисера и Текпетей се включиха силно срещу Левски и раздвижиха нападението на разградчани.

Дори в края ганаецът вкара гол във вратата на Пламен Андреев, но той не бе зачете заради засада. Десподов ще стартира за втори пореден път като титуляр в последните двубои. Капитанът на националния отбор се представи силно срещу "сините" и отново ще спечели доверието на Анте Шимунджа.

Не се очакват други промени от словенеца. Възможно е такава да има в отбраната, където Игор Пластун не бе на ниво и не е изключено Антон Недялков да заеме неговото място, а отляво на защитата да бъде позициониран Сисиньо. В средата на терена отново ще си партнират Педро Нареси и Якуб Пьотровски. На вратата шанс пък може да получи Симон Слуга, който и през миналия сезон бе под рамката срещу сините за купата.

В медиите у нас усилено се заговори, че Шимунджа може да загуби поста си, ако тимът му утре загуби от Левски. В четвъртък шампионите не показаха желаното от всички в Разград представяне. Играта беше хаотична, без ясна идея и се разчиташе единствено на индивидуалната класа на играчите. Тази тенденция се наблюдаваше през последните месеци при изявите на шампионите.

Червената лампичка за Шимунджа светна още при победата с 2:1 над ЦСКА. Тогава "армейците“ надиграха Лудогорец в Разград и мачът беше спечелен основно благодарение на индивидуалната класа на играчите в отбора. Губенето на точки не е големият проблем за шампионите. Изоставането с една точка зад есенния лидер в класирането ЦСКА не е фатално. Проблемът е в ясно изразената липса на стил на игра и отсъствието на последователност в изявите.

Напоследък Анте Шимунджа трупа доста черни точки. Откакто пое Лудогорец през миналата зима той изпълни само една от големите задачи – стана шампион. Иначе отпадна от Левски на полуфиналите за купата на България, беше елиминиран от Динамо Загреб при атаката на групите на Шампионската лига. След това не беше постигнато желаното продължаване след Нова година в Лига Европа и отборът ще трябва да се задоволи с участие в Лигата на конференциите.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри очакванията си преди двубоя от 1/8-финалите. "Предстои ни двубой за Купата на България срещу много силен и обигран съперник. Очаквам максимално себераздаване от футболистите, да покажат амбиция за защита на трофея и всеки да защити мястото си в Левски. Искам моите футболисти отново да играят в стил Левски – гордо, на максимума от възможностите си и да продължим напред в турнира. Знам, че отново ще получим подкрепата, която винаги сме получавали от нашите привърженици и тя ще бъде допълнителен стимул за играчите да покажат най-доброто, което могат“, заяви Станимир Стоилов, в чийто състав не се очакват изненади. Срещата отново пропуска контузения Николай Михайлов.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
588