Левски ще спечели дербито София-Пловдив


В. Мухарски

Левски ще спечели дербито София-Пловдив

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 14.05.2011
Час: 18:00
Съдия: Ивайло Стоянов

В Пловдив местният Локомотив приема Левски на стадион “Лаута”. Наставникът на “сините” Ясен Петров и спортният директор Георги Иванов-Гонзо няма да могат да разчитат на двамата си крайни бранители Дъстли Мюлдер и Веселин Минев, след като първият е контузен, а вторият е наказан. Освен тях за града под тепетата не пътува и стражът Божидар Митрев, който след злополучния за него двубой с ЦСКА (спечелен от “армейците” с 3:1) загуби доверието на щаба на Левски. Кирил Акалски е втори вратар, тъй като Пламен Илиев се наложи като безспорен титуляр с добрите си изяви.

Първият полусезон Левски отстъпи изненадващо с 1:2 на "Герена" от "черно-белите" за първи път от над 20 години, като любопитен факт е, че и тогава "сините" имаха проблеми с крайните защитници, тъй като Минев отново бе наказан, а Мюлдер бе поставен на неприличния за него ляв бек, впоследствеи на което той направи най-слабия си мач за сезона.

В групата на Левски за мача със “смъфовете” попадна юношата на отбора Христо Стамболийски. Защитникът все още няма дебют в официален мач с екипа на Левски и при благоприятен резултат, треньорът на столичани може да го пусне в игра през втората част.

“Разбира се, че Дъстли Мюлдер и Веселин Минев са важни играчи за нас и ще ни липсват, но вярваме на техните заместници и сме сигурни, че те ще се справят отлично с поставените им задачи. Обикновенно не коментирам противника, но Локомотив заслужава уважение и само хубави неща могат да се кажат за тях. Това е поредният важен мач за нас и отиваме само с мисълта за трите точки", зави Петров на брифинга преди срещата.

Футболистите на пловдивското Локо ще бъдат надъхани в утрешното дерби срещу Левски с грандиозна заря. Фойерверките са осигурени от фирма “Рефан”, която е един от рекламодателите в клуба. Освен това на полувремето ще има томбола за феновете на двата отбора.

Очаква се на “Лаута” да присъства един от главните скаути на Барселона – Пако Мартинес. Това обяви на пресконференция преди мача спортният директор на пловдивското Юве - Бранко Милованович. Той уточни, че е уредил визитата на испанеца благодарение на приятелството си с Чики Бегиристайн.

Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

17 април Локомотив Пловдив - Локомотив София 0:0 (А група)
25 април Калиакра - Локомотив Пловдив 1:3 (А група)
30 април Локомотив Пловдив - Миньор Перник 3:0 (А група)
03 май Берое - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
07 май Локомотив Пловдив - Пирин 2:2 (А група)

Левски:

17 април Левски - Черно море 1:0 (А група)
24 април Берое - Левски 2:3 (А група)
01 май Левски - Сливен 5:0 (А група)
04 май Пирин - Левски 2:3 (А група)
08 май Левски - Литекс 2:0 (А група)


Досегашни срещи:

Локомотив Пловдив - Левски

103 мача
13 победи за Локомотив Пловдив
21 равенства
69 победи за Левски
Голова Разлика: 223:79 за Левски


Коефициенти от bet365:
Локомотив Пловдив - 4.75
Равен - 3.40
Левски - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Локомотив Пловдив - 4.75
Равен - 3.60
Левски - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177