Лион ще си запази първото място в група F


.

Лион ще си запази първото място в група F

Най-интересния мач в последния ден на груповата фаза на шампионската лига изправя един срещу друг фаворитите в Група F Олимпик Лион и Байерн Мюнхен. Двата тима са сигурни участници в следващата фаза на турнира, но трябва да решат кой е по-достоен за първенец в групата.

И Лион и Байерн имат по 11 точки, но засега пръв е Лион заради първия мач. След изиграването на тази среща се гледат преките двубои. Мачът в Мюнхен завърши 1:1, така че 0:0 идеално оправя французите. Голово равенство обаче е добро за немците, които имат по-добра голова разлика.

Лион е лидер в Лига 1, но по-всичко личи, че възпитаниците на Клод Пюел са в някаква миникриза, защото позволиха на преследвачите да ги позастигнат. В последните си 3 мача за първенство Лион записа две загуби и един равен, което е не характерно за тях в последните 7 години. Между тези срещи мина и далеч по-важният за момента мача с Фиорентина, който бе спечелен на “Артемио Франки”.

В немския лагер нещата за момента са по-добри. В началото Байерн започна много зле, но постепенно се издигна в класирането и след победата над лидера Хофенхайм с 2:1 вече дели първата позиция именно с новака. Този успех не дойде никак лесно, защото победният гол падна едва в 90-ата минута. Но фактите са такива, че за последните си 6 мача Байерн има само 1 равен и 5 победи и то над едни от най-стойностните тимове в Бундеслигата.

Клод Пюел има доста контузени и наказани състезатели. Крис и Жуниньо са с натрупани картони. Джон Менса е под въпрос. Пикион, Бодмер, Клерк и Ревелие са с по-сериозни травми. Възможно е Карим Бензема да получи почивка.

Юрген Клинсман няма да разчита на болния Лусио и контузения Зе Роберто. Мартин Демикелси се завръща в защитата. След метатарсално счупване се връща и Хамит Алтънтоп. Вили Саньол обаче е травма и пропуска мача.

В Европа едва ли има отбор, който може да се нарече фаворит, когато гостува на “Стад Жерлан”. Глава тук са прекланяли много по-страховити тимове от Байерн. Сега положението в редиците на френския шампион не е добро, а и може да има отпускане, защото дори не е ясно коя позиция ще се окаже по-удобна на жребия. Слаби отбори вече няма. Все пак Лион ще успее да удържи първото място с нулево равенство или минимална победа.


Вероятни състави:

Лион: Лори, гасама, Тулалан, Бумсон, Гросо, Макун, фабио, Сантос, Калстрьом, Гуву, Фред, Едерсон

Байерн: ренсинг, Одо, Демикелис, Ван Буйтен, лам, Ван Бомел, Отъл, Швайнщайгер, Рибери, Клозе, Тони


Последни 6 мача:

Лион: ЗРПЗПЗ

Байерн: ППППРП

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
73