ЦСКА спечели битката за младежки национал


Н. Гавазов

ЦСКА спечели битката за младежки национал

ЦСКА 1948 спечели битката за подписа за младежкия национал Емил Ценов и до няколко дни трансферът ще стане факт, съобщава "Тема спорт". Лидерът на Миньор (Перник) бе желан още от Локомотив (Пловдив), Пирин (Благоевград), Хебър и Септември (София), но армейците представиха най-добрата оферта. За правата на вътрешния полузащитник "чуковете" ще получат доста висока за футболист от Втора лига сума в размер от малко над 100 хиляди лева, а агентът му Лъчезар Танев вече е договорил и личните му условия.

Ценов е юноша на ЦСКА на Гриша Ганчев и е капитан на набор 2002 на "червените", но на "Българска армия" не оценяват качествата му и го освобождават преди две години. След няколкомесечен престой в Литекс той е привлечен в Миньор от тогавашния изпълнителен директор Велизар Димитров, а Христо Янев разви потенциала му и го превърна в една от най-апетитните хапки на пазара.

Преди няколко месеца в пресата се появиха информации, че от "Българска армия" ще си върнат полузащитника, но тогава Велизар Димитров ги опроверга, като даде да се разбере, че Ценов има договор с перничани и това няма как да стане без трансферна сума.

В крайна сметка по настояване на старши треньора на ЦСКА 1948 Любослав Пенев бе дадена най-високата оферта, която от Миньор приеха, и се очаква в следващите дни сделката да бъде оповестена официално.

  Сподели
441