Левски измъкна равен в Разград за кеф на ЦСКА (видео)


FUTBOL-TV

Левски измъкна равен в Разград за кеф на ЦСКА (видео)

Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в отложен мач от 6-тия кръг на Първа Лига, с което бе сложен край на полусезона. Разградчани имаха нужда от задължителна победа, за да изпреварят ЦСКА и да зимуват на върха в класирането. Това обаче не се случи и ЦСКА ще е на 1-во място в края на 2022-ра година. 

Иначе мачът започна равностойно и в началните минути бе доста накъсан. Първото положение бе в 5-ата минута, когато Антон Недялков центрира, но нито един от неговите съотборници не успя да нанесе удар. В 6-ата Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар, Антон Недялков продължи топката с глава, но тя излезе в аут. В 17-ата минута Филип Кръстев стреля от дистанция, но топката излезе в аут.

В 22-ата минута Левски направи добра атака. Марин Петков направи пробив, центрира в наказателното поле, Георги Миланов стреля, но Пластун изби в ъглов удар. Две минути по-късно Роналдо също се озова на добра позиция, но стреля слабо и встрани от вратата на Серджио Падт.

В 31-ата минута Кирил Десподов влезе в наказателното поле, опита пас към Игор Тиаго, който падна, игра с топката, после я върна към Рик. Бразилецът стреля, топката се удари в ръката на Ван дер Каап, която бе вдигната високо и реферът показа бялата точка. Ситуацията бе дълго разглеждана от ВАР реферите, след това и Станислав Тодоров лично прегледа ситуацията и в крайна сметка отмени наказателния удар.

В 43-ата минута Левски направи добра контраатака, която завърши с удар на Хосе Кордоба, но шутът бе блокиран, а топката излезе в корнер. В началото на второто полувреме двамата треньори не прибегнаха до промени и излязоха със същите единадесеторки.

В 48-ата минута Лудогорец направи атака, която завърши с удар на Аслак Фон Витри, но в аут. Левски направи първата си атака през втората част в 55-ата минута. Уелтън стреля, но не затрудни Серджио Падт. "Сините" направиха добра атака в 57-ата минута, която завърши с хубав удар на Георги Миланов, но и спасяване на Падт.

В 60-ата минута Георги Миланов стреля опасно, получи се рикошет и топката излезе в ъглов удар. В 62-ата отново Миланов се освободи от опеката на Педро Нареси и стреля, топката рикошира и влезе в мрежата. След ВАР намеса обаче попадението бе отменено заради решение за удар с ръка на Миланов срещу Нареси.

В 70-ата минута Ивелин Попов пусна към Марин Петков, който стреля с левия крак, топката се удари в левия стълб на вратата, разходи се по голлинията и не влезе в мрежата. В 83-ата минута Лудогорец сбърка при изнасянето на топката, Филип Кръстев пресече един пас, влезе в наказателното поле и опита техничен удар в далечния за вратаря ъгъл, но изпрати в аут.

До края двата тима си размениха по няколко остри атаки, но до гол така и не се стигна. Лудогорец и Левски ще играят само след няколко дни и в турнира за Купата на страната.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
294