Ако сделката се случи: Левски взима играчи от Саутхамптън


FUTBOL-TV

Ако сделката се случи: Левски взима играчи от Саутхамптън

Левски ще привлече играчи от Саутхамптън под наем, ако сделката за собствеността на клуба бъде финализирана и мажоритарният пакет акции премине от ръцете на Наско Сираков в тези на фирма, контролирана от сръбския магнат Драган Шолак.

Както е известно, компанията на бизнесмена "Спорт Рипъблик" проявява сериозен интерес към закупуването на "сините", а разговорите са на финалната права. Фирмата е собственик и на клуба от Премиър лийг. Наред с това чуждестранният инвеститор притежава и турския Гьозтепе, а освен това е хвърлил око и на отбори в други страни, пише "Тема Спорт".

При сделка на "Герена" е резонно да очакват преотстъпени футболисти от втория тим на Саутхамптън. До момента "сините" пасуват на трансферния пазар. Точно преди година те бяха доста активни и бяха приключили няколко сделки - взимането на централния защитник Ноа Сонко Сундберг и левия бек Цунами.

Сега обаче съвсем не е така. на няколко пъти треньорът Станимир Стоилов натърти, че "Всичко в клуба е на пауза". Причината за това е неяснотата дали на "Герена" ще се появи сериозна чуждестранна компания. Наред с това треньорът предупреди феновете да не очакват гръмка селекция.

Надеждите му са, че отборът ще бъде подсилен с двама играчи, като засега се гледат свободни агенти. Приоритет ще бъде привличането на централен нападател, защото не е ясно кога през пролетта ще може да се разчита на възстановяващия се след операция на коляното Билал Бари.

"Сините" се оглеждат и за централен защитник, защото се очаква някой измежду Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба да бъде продаден. Интерес към тях от чуждестранни клубове не липсва.

  Сподели
374