Ексцесии в Перник! Феновете на Миньор нападнаха тези на Берое, има ранени и счупени коли


FUTBOL-TV

Ексцесии в Перник! Феновете на Миньор нападнаха тези на Берое, има ранени и счупени коли

Изключително неприятни сцени белязаха двубоя от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между Миньор Перник и Берое. В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости на "Стадиона на мира“.

Стигна се до сбиване между привържениците на перничани и заралии, като вследствие на тях двама запалянковци на гостите от Стара Загора бяха ранени, заради което бяха повикани две линейки.

Между двете агитки прелитаха различни предмети, сред които камъни, бутилки, факли и др. Органите на реда в Перник влязоха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да оталожат напрежението в тази среща. Впоследствие ранените фенове на гостите бяха откарани в болница с две линейки. 

Привържениците на перничани пренесоха напрежението от трибуните и на паркинга. Към края на двубоя, завършил с победа за гостите с 2:0, феновете на Миньор напуснаха местата си. Във времето до последния съдийски сигнал те са успели да нанесат множество материални щети по автомобилите на старозагорци. От полицията обявиха, че има задържани лица.

  Сподели
256