Паро Никодимов: Християн Петров е откритието на ЦСКА


FUTBOL-TV

Паро Никодимов: Християн Петров е откритието на ЦСКА

20-годишният защитник Християн Петров е откритието на ЦСКА през есента. Оценката за представянето на бранителя бе поставена от легендата на "червените" Аспарух Никодимов. През миналия сезон той бе на терена само в 4 шампионатни мача, но през този Саша Илич го наложи и младокът записа 15 двубоя в първенството, всичките като титуляр. Християн стигна и до националния отбор.

"Момчето получи възможност и захапа мястото си. Един треньор трябва да повярва на играча и да му удари едно рамо. Точно това направи Саша Илич. Християн разбра, че му имат доверие, и се отблагодари с добри игри. Така се прави и колектив. Илич е бил добър играч и знае как стават работите. Действа по собствен начин и засега му се получава. С един куршум удари два заека - извади добър млад футболист, при това българин, а отделно показа и на останалите, че ако се докажат, ще играят. Той добре познава възможностите им, подсказва им някои ходове - как да се придвижват, как да застават. Петров го демонстрира в двубоите.

Ако трябва да отличим и някой друг - пак бих се насочил към защитата. И не толкова към Матей, а към Амос Юга. Той пасна в тази зона. По-добре се справя като бранител, отколкото като халф. Здравеняк е, стабилен е и във въздуха, и в единоборствата. Но за мен представянето му не е изненада, защото за защитник има добра техника. Вратарят Густаво Бусато също бе на ниво - опитен е, имаше отлични намеси във важни моменти.

Сега вече се задава зимната подготовка. Тя ще е много важна, защото сега имаше пауза, следват мачове за купата, после повече от месец почивка, а след това идва време за лагерите. Подготовката е ключов фактор, за да си на ниво напролет", каза Паро пред "Тема Спорт".

  Сподели
245