Близо месец почивка се очертава и за Левски


FUTBOL-TV

Близо месец почивка се очертава и за Левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов ще събере тима на 2 януари. Тогава ще бъде даден старт на зимната подготовка на "сините". На 90 процента спортно-техническият щаб на столичани е решил да извика тима толкова рано, за да може футболистите да преминат през задължителните медицински изследвания, след което отборът да замине за Дубай, където ще проведе основната си част от подготовката.

В емирството "сините" ще престоят около месец и ще се изправят срещу сериозни тимове, за да бъдат на 100 процента за мачовете през пролетта в България, пише "Тема спорт". Вече стана ясно, че сумата, която ще бъде заплатена за лагера, ще е от порядъка на 500 000 лева. Престоят на "сините" в Дубай е подсигурен от два спонсора, като желанието за тази дестинация е било на Станимир Стоилов. Треньорът съобщи, че голяма част от споменатата сума вече е платена.

На Левски му предстои да изиграе още два мача до края на годината. На 1 декември столичани ще гостуват на Лудогорец в отложен двубой от шестия кръг на Първа лига, а три дни по-късно отново на "Хювефарма Арена" ще се изправят срещу разградчани в спор за място на четвъртфиналите за Купата на България. След последната среща сините ще бъдат разпуснати в почивка, която ще бъде в рамките на 28 дни, и на 2 януари играчите ще подновят тренировки. Развръзката от двата двубоя няма да има нищо общо с планираната подготовка от щаба на "сините".

Преди дни Станимир Стоилов заяви, че в момента в Левски може да се мечтае за селекция, но при сделка за смяна на собствеността с "Юнайтед Груп" ще бъдат подсигурени свежи средства за осъществяването на входящи трансфери. "Сините" са влезли в контакт с набелязаните футболисти, но сега се изчаква положителен край по сделката с мощната компания.

  Сподели
250