ЦСКА с любопитна информация за новия стадион


FUTBOL-TV

ЦСКА с любопитна информация за новия стадион

ЦСКА стартира нова рубрика, чрез която всеки понеделник от отбора ще дават интересна информация за бъдещото построяване на новия стадион. Чрез официален пост във “Фейсбук" “червените" пуснаха и първия факт, а именно, че 45% от прележащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно на парка за свободно ползване.

Ето какво написаха още от клуба: 


"Знаете ли, че…? 

Стартираме информационна рубрика, посветена на бъдещия ни стадион, в която всеки понеделник ще ви даваме любопитна информация за онова, което сме заложили в идейния проект на съоръжението и начините, чрез които ще облагородим средата за цялото общество. 

Знаете ли, че 45% от прилежащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно на парка? 

Какво всъщност означава това? 

Благодарение на съвременния, компактен и практичен дизайн, новият стадион ще бъде построен в по-малки очертания, спрямо сегашното съоръжение. Площта на "Българска армия" в момента е 25,730 кв. м, докато заетата площ след реконструкцията ще бъде 23, 447 кв. м, което е с 13% по-малко. 

В момента стадионът, игрищата около него и неизползваемата територия се равняват на 38, 359 кв.м. В идейния проект е заложено използването на 25, 975 кв.м, което ни дава възможност да разширим отворената зона на парка с 45%. 

С други думи – цялата зона, която в момента е затворена с обрасли огради и стари постройки ще бъде облагородена от клуба и пусната за свободен достъп за всички посетители на парка. 

Специално за феновете на ЦСКА ще бъде обособена фен зона за всички наши любими инициативи като Армейски следобед, срещи с футболисти и легенди и още много интересни, образователни, забавни и сплотяващи дейности, които сме предвидили".

  Сподели
80