ЦСКА вкара 6 на Миньор в контрола


FUTBOL-TV

ЦСКА вкара 6 на Миньор в контрола

ЦСКА рагроми Миньор Перник с 6:0 в контролна среща, която се игра в Панчарево. Червените отбелязаха пет от головете през втората част на двубоя. Марселино Кареасо откри резултата през първото полувреме в 32-ата минута. През второто за ЦСКА се разписаха Браян Морено (60'), Маурисио Гарсес (64'), Дюкенс Назон (72'), Амос Юга (85'), а Венцислав Василев (81') си отбеляза автогол.

През първото полувреме над терена се изсипа обилен дъжд, което затрудни двата състава. В 9-ата минута Тибо Вион центрира от корнер в наказателното поле на Миньор Перник, след което Жеферсон стреля с глава, но неточно в аут. Калоян Йосифов от гостите отправи удар от дистанция в 13-ата минута, но Димитър Евтимов спаси. Осем минути по-късно Гарсес излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, но Ивайло Иванов го притисна, а след това ударът му бе отразен от вратаря Никола Колев, който изби с крак в корнер.

ЦСКА поведе с 1:0 в 33-ата минута, когато Гарсез подаде по земя към Бисмарк Чарлс на първа греда. Нападателят спря топката и я върна назад към непокрития Марселино Кареасо, а той с удар по земя я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Никола Колев.

В 38-ата минута Тибо Вион центрира от корнер в наказателното поле на Миньор, а Жеферсон стреля с глава, но в аут. Три минути по-късно Бисмарк Чарлс стреля от фал от около 25 метра фронтално срещу вратата на Миньор Перник, но Никола Колев се намеси и боксира силния удар. Така двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за армейците.

През второто полувреме дъждът над базата в Панчарево спря, но във вратата на Миньор (Перник) се изсипа истински порой от голове и гостите инкасираха цели 5 попадения в мрежата си.

В 60-ата минута Тибо Вион подаде на Браян Морено, който преодоля защитник на Миньор и стреля по земя, топката мина под пложа на вратаря и влезна в далечния ъгъл за 2:0.

В 64-ата минута резултатът стана класически след триходова комбинация с по едно докосване изведе Маурисио Гарсес очи в очи с вратаря и  бразилецът безпроблемно се разписа за 3:0.

Последва четвърти гол във вратата на Миньор в 72-ата минута. Ивайло Иванов сбърка в опита да изнесе топката и Браян Морено му я отне на тъчлинията, след което подаде към Дюкенс Назон в наказателното поле на гостите, а той на празна врата вкара за 4:0.

Веднага след подновяването на играта пред Назон се откри нова възможност, но този път вратарят на Миньор отрази удара му. Гостите организираха добра атака в 80-ата минута, Стивън Кирилов стреля, но Евтимов успя да спаси с крак.

След центриране на Минков в наказателното поле на Миньор в 81-ата минута, Венцислав Василев в опита да избие топката я прати в собствената си врата в долния десен ъгъл.

ЦСКА направи резултата 6:0 в 85-ата минута, когато Тибо Вион центрира от корнер в наказателното поле на Миньор Перник, където топката бе отбита, но попадна в Амос Юга, който с удар от границата на наказателното поле стреля мигновено през купа от играчи, пращайки топката във вратата на гостуващия тим.

Следващият мач на ЦСКА е гостуване на Гигант Съединение в среща от 1/16-финалите за Купа на България. Двубоят на стадиона в град Съединение започва в 12:00 часа.

Стартов състав на ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 27. Маурисио Гарсез, 21. Амос Юга, 4. Мено Кох, 5. Брадли де Нойер, 13. Галин Минков, 26. Марселино Кареасо, 3. Жеферсон (46' - 7. Джонатан Линдсет), 15. Тибо Вион, 17. Бисмарк Чарлс (46' - 9. Дюкенс Назон), 28. Браян Морено

Резерви: 1. Густаво Бусато, 7. Джонатан Линдсет, 9. Дюкенс Назон.

  Сподели
235