Рома ще запази жива мечтата си за финал в Рим


.

Рома ще запази жива мечтата си за финал в Рим

Рома посреща на “Стадио Олимпико” Бордо в последна среща от Група А на шампионската лига. Това се оказа най-завързаният поток като нищо преди последните мачове не е ясно, освен че румънският Клуж отпада от борбата.

Италианците са в доста изгодна позиция преди тази среща. Те са начело в групата с 9 точки. Челси има 8, а Бордо 7. Това означава, че равенство устройва домакините, но само успеха може да им гарантира първата позиция, която ще ги размине с някои от най-страховитите съперници като европейския шампион Манчестър Юнайтед.

След трагичния старт в Серия А облаците над “Олимпико” се разсеяха. След завръщането на повечето от основните футболисти на Рома в игра тимът на Лучано Спалети започна да катери нагоре в класирането. За нещастие на “вълците” шансовете им за титлата се изпариха, тъй като изоставането от Интер е 16 точки. Местата даващи право на участие в Шампионската лига обаче вече са близо до Рома – 7 точки по-напред е 4-тия Наполи.

Всъщност Рома възкръсна именно в Шампионската лига. Когато бе опран до стената тимът надигра Челси с 3:1. От тогава последваха победи над Лацио, Лече, Фиорентина и Киево, както и над Клуж в Европа.

Поради по-лошият си баланс в срещите с Челси , Бордо може да разчита само на победа над Рома, за да продължи. Вероятността “сините” да сгрешат в Лондон срещу Клуж е минимална. При победа на Бордо и грешка на Челси има вариант, при който продължават французите и римляните. В мача на “Паскал Шабан” между Бордо и Челси се видя, че тимът на Лоран Блан е много класен, но разчита предимно на срещите пред собствената си публика.

В Лига 1 Бордо е 4-ти на 5 точки зад лидера Олимпик Лион и едва ли се е отказал от преследването на титлата. В последния си мач “жирондинците” записаха победа с 2:1 над Валенсиен. Преди това те имаха два хикса с Рен и Сошо и загуба от Лион.

Няколко футболисти от състава на Рома няма да са на разположение на Лучано Спалети за сблъсъка с Бордо. Най-важният от тях е Алберто Акуилани, който вече две седмици е контузен. Давид Писаро е с травма на коляното. Под въпрос е Мирко Вучинич. Младият нападател Стефано Окака има разтежение, а Тонето е с травма в ахилеса.

За съжаление на Блан, Бордо също има някой проблеми преди решителния мач. Основният отсъстващ е титулярният страж Улрих Раме. Ще го замести Матьо Валверде. Жусие е с разтежение. За щастие голямата надежда Йоан Гуркуф е възстановен от леката си травма и ще играе. Мачът със сигурност пропускат Дукасе, Енрике и Сайве.

В последният месец Рома е съвсем друг отбор и определено е фаворит в този двубой.  Това което ще стимулира домакините за успех е и фактът, че “Олимпико” е домакин на финала през май, а Рома вярва, че може да го достигне. Що се касае до Бордо, тимът няма опит в такива решителни мачове. Той е доста по-силен у дома. Играчите на Лоран Блан ще са изнервени от факта, че ще търсят задължителна победа. Това в определен момент от мача ще ги накара да се оголят и домакините ще се възползват. 

Вероятни състави:

Рома: Дони, Сисиньо, Жуан, Мексес, Рийзе, Бриги, Де Роси, Перота, Менес, Баптища, Тоти

Бордо: Валверде, Журиети, Диавара, Шалме, Планус, Диара, Фернандо, Вендел, Гуркуф, Кавенаги, Шамах

Последни 5 мача:
Рома: ППППП
Бордо: ПРРРЗ

Прогноза – 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27