Локо Пловдив удари Хебър в София


FUTBOL-TV

Локо Пловдив удари Хебър в София

Локомотив Пловдив победи с 2:1 като гост на Хебър Пазарджик в среща от 18-ия кръг на Първа лига. С този успех футболистите на Александър Тунчев си върната четвъртата позиция, след като вече имат актив от 33 точки, а Славия остава пети с 32. Хебър е на 15-та позиция с 12 пункта.

Още в 5-ата минута Хебър създаде отлична възможност за гол. Арсенио Валпорт бе изведен сам срещу Динко Хоркаш, но стражът на пловдивчани успя да спаси.

В 15-та минута Октай Хамдиев от състава на домакините бе изведен очи в очи с Хоркаш, но този път Матеус да Силва се върна и успя да затвори противниковия играч. Последва нова възможност за състава на Владимир Манчев. След изпълнение на корнер Ивайло Михайлов стреля с глава, но Хоркаш направи отлично спасяване.

В 30-та минута Локомотив Пловдив нанесе своя удар.  Евандро свали топката за Ивайло Димитров, който с удар извън наказателното поле не остави шансове на Петър Дебърлиев.

Бирсент Карагерен изпълни отлично пряк свободен удар минута преди края на първото полувреме, но топката срещна напречната греда.

В добавеното време Хебър успя да изравни чрез Хлеб Бухал, но след справка с ВАР съдията Димитър Димитров отсъди засада.

След подновяването на играта футболистите от Пазарджик продължиха да търсят промяна на резултата. В 55-ата минута Венсан Марсел получи топката в наказателното поле и намери Ивайло Михайлов, който от непосредствена близост изравни.

В 62-ата минута Димитър Илиев намери Джовани на границата на наказателното поле, а той отправи слаб удар, но топката рикошира от играч на Хебър и Дебърлиев не се намеси добре, и топката спря в мрежата.

До края на срещата резултата се запази, въпреки че футболистите на Локомотив имаха добри възможности за нов гол. Мартин Паскалев бе отказан от Дебърлиев, а удар на Матеуш да Силва се отби от напречната греда.

  Сподели
192