Славия удари Левски на "Герена" - "сините" с антирекорд (видео)


FUTBOL-TV

Славия удари Левски на

Левски загуби с 1:2 от Славия в най-старото столично дерби. За "сините“ точен в 20-ата минута бе Ивелин Попов. Той реализира с глава, след като получи центриране от Цунами. В 77-ата минута гостите изравниха чрез Виячки, а в 90-ата точен бе Ерол Дост.

Двубоят стартира на високи обороти, като след 150 секунди топката спря в мрежата на Андреев. Ахмедов бе изведен зад защита от Галин Иванов след хубава атака с Тасевски и вкара, но след намесата на ВАР главният рефер Георги Кабаков отмени попадението за радост на около 7000 по трибуните. В 6-ата минута Галин Иванов стреля от дистанция, но топката излезе в аут.

В следващите няколко минути "сините" взеха инициативата и успяха да изсипят няколко топки в наказателното поле на Светослав Вуцов. В 14-ата минута Андриан Краев стреля опасно с глава, но Вуцов изби в корнер.

В 20-ата минута Левски поведе. Цунами получи топката от Уелтън, бразилецът центрира и Ивелин Попов с глава отбеляза с глава от няколко метра за 1:0. При радостта за гола Ивелин Попов показа фланелка, на която пишеше "Честит рожден ден, мамо и татко!".

В 27-ата минута Левски направи нова добра атака отдясно. Последва центриране в наказателното поле, но този път защитата на съперника се справи. В 38-ата минута Уелтън влезе опасно в наказателното, но защитниците в бяло се справиха. След 2 минути игра бразилецът стреля опасно, но топката излезе в аут.

В последната секунда на първото полувреме Людовик Соарес извърши нарушение срещу Роналдо на границата на наказателното поле, реферът отсъди пряк свободен удар и даде жълт картон на играча на Славия. Георги Миланов стреля от прекия свободен удар, а топката попадна в ръцете на вратаря.

В 50-ата минута Славия направи контраатака, която завърши с шут на Галин Иванов, но топката излезе в аут. В 54-ата минута Левски направи многоходова атака, която завърши с удар на Уелтън. Топката срещна ръката на Галин Иванов и Георги Кабаков отсъди дузпа. Ивелин Попов изпълни дузпата, но Светослав Вуцов спаси.

В 69-ата минута топката стигна до Роналдо, който стреля по диагонала, но изпрати топката в аут.

В 77-ата минута "белите" изравниха. След центриране от ъглов удар, топката бе изпратена на задна греда и Емил Виячки изпрати топката в мрежата за 1:1.

В 90-ата минута Галин Иванов подаде към Ерол Дост, който реализира за гостите и шокира феновете на "Герена". Така Левски няма победа вече седем мача един след друг.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
519