Пробвайте знак Х за Левски - Славия


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - Славия

Левски - Славия
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 12.11.2022г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Георги Кабаков


Левски приема Славия на "Герена" в най-старото столично дерби, което е от програмата на 18-ия кръг в родния шампионат. "Сините" се намират в доста неприятна серия от 6 двубоя без победа, а двубоите на Славия като цяло са трудни за прогнозиране. И все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Офанзивният халф на Левски Ивелин Попов е гласен за титуляр в мача срещу Славия. Ветеранът бе извън игра известно време, но възстановяването му е било форсирано от лекарския щаб. Дори да съществува минимален риск, Попето ще остане на резервната скамейка, а в титулярната единайсеторка ще попадне Марин Петков, тъй като Билал Бари и Илиян Стефанов са контузени. Добрата новина за Левски е, че Стефанов вече е свалил шината. Въпреки това обаче, той няма да вземе участие в срещите на "сините" до края на полусезона.

В последния мач на "сините" срещу Спартак Варна на върха на атаката започна младокът Борислав Рупанов. Той обаче сега ще седне на пейката.

Вчера Жереми Петрис и Филип Кръстев започнаха бегови занимания, а после взехса участие в някои упражнения. Двамата имаха по-леки натоварвания заради различни болежки, но треньорският щаб твърдо разчита на тях за домакинството на "белите".

В лагера на Славия изглеждат пределно мотивирани за победа над Левски на "Герена". "Ще се прекръстя след мача с Левски. Ще се постараем, ще се борим. Искаме победа, дай Боже да успеем", заяви Венци Стефанов.

Треньорът на "белите" Златомир Загорчич също очаква успех над Левски. "Хубаво е, че се опазихме от наказания, но аз не мисля само за мача с Левски. След това играем и с Лудогорец и искам отборът ни да вземе точки и от този двубой. Забравили сме вече победата на "Овча Купел". На "Герена" винаги се играе трудно. Не ме интересува какво става при съперника. Искам да виждам игра и дисциплина на терена от моите футболисти и да постигнем нов успех", каза Загорчич, който бе наказан и не можеше да води отбора в мача срещу Черно море.

Ахмед Ахмедов, който вкара победния гол за Славия срещу "моряците" в неделя, е получил контузия и е под въпрос за дербито с Левски. Загорчич призна, че смяната му в 88-ата минута с Иван Минчев е била продиктувана от здравословен проблем на тарана. Реално, това е единствения проблем пред Заги.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
829