Наско Сираков: Боби каза преди година, че ще има промени, ама такива не виждаме


FUTBOL-TV

Наско Сираков: Боби каза преди година, че ще има промени, ама такива не виждаме

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори в подкаста "Неформално" пред Георги Петков. Той коментира актуалните теми около "сините" и български футбол.

"Всички знаем, че в българския футбол се толерират и се съдийства по определен начин на определени отбори. Да, Лудогорец е един от тях. Абсолютно", категоричен е голмайстор №1 на Левски за всички времена.

"На Левски бяха откраднати прекалено много точки чрез съдийството. По никакъв начин не сме съгласни, че шефът на съдиите Кашай е главният виновник. Аз мисля, че огромната вина е в самите съдии, които са абсолютно обвързани, зависими и една част от тях - абсолютно корумпирани. Той, Боби може да промени много неща, ако иска. Той заяви преди една година, че иска да направи промени, ама ние промени не виждаме", добави той.

"Всичко започна да се променя към по-добро, когато успях да върна миналата година Мъри Стоилов като треньор на отбора. Мисля, че в спортно-технически аспект Левски израсна много, което на мен ми дава спокойствие и увереност, че вървим по правилния път", сигурен е клубният шеф.

Сираков припомни, че остава добър приятел с звездата на големия съперник ЦСКА Христо Стоичков.

"С Христо се чуваме постоянно, обменяме мисли. За някои хора - той е странен, но за мен и досега е малкият Стоичков, който го взеха 86-а година за първи път в националния отбор и който можеше да ти извади очите с потенциала, който има. При нас никога не е бил проблем с клубната принадлежност, по никакъв начин", каза той.

Собственикът на "сините" каза също, че никога не е имал амбицията за президентския пост в БФС, като засегна въпроса за декларацията на Левски срещу футболната централа.

"Никога не съм имал амбиция да бъде президент на футболния съюз. Винаги съм бил щастлив с работата, която върша за Левски", уточни той.

"В тази декларация казахме абсолютно всичко. Тя не трябва да се приема като атака към Боби Михайлов. Личностна атака към него от Левски няма да дойде никога. Ние атакуваме системата и начина, по който се работи в българския футбол. Боби има вина, че допуска хората под него да си развяват коня и да правят каквото си искат. Визирам най-вече Съдийската комисия, защото всяка седмица се случва Баташкото клане за определени отбори и почти всяка седмица за Левски", критикува Наско Сираков.

Той смята, че ако предишният собственик Васил Божков беше останал в клуба, то дълговете на Левски до голяма степен са щели да бъдат изчистени. В същото време Сираков благодари на феновете на отбора, които непрекъснато оказват финансова подкрепа на отбора. 

"Ако Васил Божков бе досега собственик на Левски, със сигурност поне дълговете към НАП щяха да бъдат изплатени. Единствено по негово време бяха погасявани тези дългове", сигурен е той.

"Нашите фенове нямат нищо общо с другите фенове в България, това е истината. Начинът, по който изразяват любовта си към клуба, е безпрецедентен. Няма аналог в българската история", смята Наско Сираков.

  Сподели
205