В ЦСКА се чудят дали да платят сериозна сума за основен играч в отбора


FUTBOL-TV

В ЦСКА се чудят дали да платят сериозна сума за основен играч в отбора

В ЦСКА сериозно обмислят бъдещето на фланговия футболист Маурисио Гарсес. Отговорните фактори на "Армията" не са сигурни дали да активират откупната клауза на 25-годишния играч, който е преотстъпен в Борисовата градина от втородивизионния бразилски Бруске до лятото на следващата година, "Тема Спорт".

Гарсес облече червената фланелка през януари, а за 18-месечния му наем ЦСКА заплати 200 000 долара. Това обяви на специална пресконференция Андре Резини, спортен директор на Бруске, който тази есен завърши на 18-а позиция в Серия Б и изпадна, като през пролетта ще се подвизава в третото ниво на бразилския футбол. В договора между двата клуба бяха заложени три срока, в които ЦСКА може да откупи крилото.

"Армейците" не се възползваха от първия, който бе през лятото. Тогава трябваше да извадят 550 000 долара, за да го привлекат за постоянно. В предстоящия зимен трансферен прозорец откупната клауза ще е 600 000 долара, а последният шанс на червените да вземат Гарсес ще е през юни 2023-а, в края на наемния период, срещу 650 000 долара. По този начин ЦСКА ще придобие 80% процента от правата на футболиста, а останалите 20 ще останат в притежание на Бруске.

Гарсес има на сметката си 33 участия с червената фланелка във всички турнири, в които се разписа осем пъти и получи два жълти картона. 7 от попаденията му са в шампионата, а едно - срещу Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите. В последните двубои обаче той бележи сериозно отстъпление в ефективността си. Високата цена може да се окаже решаваща за бъдещето му на стадион "Българска армия" от лятото нататък. ЦСКА със сигурност няма да заплати вписаната в контракта му откупуваща клауза, но е възможно да влезе в нови разговори с Бруске и да опита да я свали значително.

  Сподели
289