Много играчи са с изтичащи договори в ЦСКА


FUTBOL-TV

Много играчи са с изтичащи договори в ЦСКА

ЦСКА може да е тотално променен през следващия сезон. Рекорден брой футболисти са с изтичащи договори и има шанс да напуснат клуба като свободни агенти идното лято. Цели 15 играчи от настоящия състав на Саша Илич може да си тръгнат от "Българска армия", ако не се споразумеят с ръководството за удължаване на договорите си. Става дума за футболисти, които са изиграли впечатляващите 962 мача с червената фланелка.

Доста от визираните играчи са сред основните футболисти на Саша Илич и могат да се нарекат титуляри в схемата му, колкото и разтегливо да е това понятие при сръбския спец. Става дума за фигури като Густаво Бусато, който се изкачва все по-високо в класацията по "сухи" мрежи в историята на клуба. Или пък капитанът Юрген Матей, превърнал се в основен стълб в защитата и в съблекалнята. В списъка са още имената на универсалните Амос Юга и Тибо Вион, които играят силно от началото на сезона. Към тях трябва да прибавим и Мено Кох и Жеферсон, за които се говори, че са пред раздяла с клуба още през зимата.

Младите Иван Турицов, Християн Петров и Асен Дончев също са с изтичащи договори. В същата ситуация е и Георги Йомов, чиято съдба все още се води официално неясна, но най-вероятно ще бъде наказан за 4 години за употреба на допинг.

Има и двама състезатели на ЦСКА, които са със специален статут. Става дума за Маурисио Гарсес и Жирар Шагоян. Те са под наем на "Армията", а клубът има опция да ги откупи и да удължи контрактите им.

Вратарят Густаво Бусато също има опция в договора си за автоматично удължаване с още година, която почти сигурно ще бъде активирана.

Шефовете на "Армията" вече са се заели със задачата да удължат договорите на основните футболисти, но на този етап не е ясно какъв ще бъде финалният резултат, информира "Мач Телеграф". Към днешна дата единственото ясно е, че 15 футболисти стоят на изхода и има опасност да си тръгнат след края на сезона.

  Сподели
307