Бойко Борисов: Договорено е на "Колежа" да има финал за Суперкупата на Европа


FUTBOL-TV

Бойко Борисов: Договорено е на

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посети стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Той пристигна на строителния обект заедно с изпълнителния директор на фирмата, която отговаря за строителството на съоръжението Илиян Филипов, със заместник-кмета на Пловдив Пламен Райчев и с бившия областен управител Дани Каназирева. Кметът на града Здравко Димитров не присъстваше на визитата.

"Това, което е зависело от нас е направено. Искаме тук да е еталонът, който да служи за пример на другите. Договорено е тук да има финал за Суперкупата на Европа. Пловдив е спортен град и трябва да се развива. Всички големи отбори заслужават хубави стадиони. Левски иска козирка, ЦСКА иска стадион, на Лудогорец също помагаме. Ще има козирка на целия стадион на Ботев, обещал съм на феновете", заяви Борисов на "Колежа".

Както е известно, по време на предишното управление на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а през миналата седмица Община Пловдив взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за цялостно довършване на съоръжението.

  Сподели
373