Берое си припомни вкуса на победата (видео)


FUTBOL-TV

Берое си припомни вкуса на победата (видео)

Берое победи Арда с 2:0 в среща от 17 кръг на родния шампионат. През първата част играта бе равностойна, като и двата тима имаха своите положения, но гол не падна. Две минути след подновяване на играта Берое обаче откри след попадение на Вини Трибуле, който се разписа в дебюта си със зелената фланелка. Абубакар Тунгара добави едно попадение в 65-ата минута и удвои. Това бе първа победа над този съперник в елита, първо попадение на Трибуле и първи успех на Николай Киров, начело на Берое.

Първият удар към някоя от вратите дойде още с първата атака, в която Спас Георгиев центрира в пеналта на гостите, а там топката бе избита към Пенчев. Младият халф стреля без подготовка, но ударът му мина над вратата.

В първите десетина минути играта бе равностойна, а двата тима стигнаха по веднъж до разбъркване в наказателното поле, но опасност за вратарите нямаше. Първият ъглов удар дойде в 13-ата минута и бе изпълнен от Серкан, който центрира на близка греда, но там Пиргов не успя да отправи добър удар и топката излезе в аут. Минута след това Мечев центрира от фаул, а Николов отправи удар с глава, но не намери очертанията. В ответната атака Ковачев пробва удар от малък ъгъл, но топката мина покрай гредата в аут.

Спас Георгиев центрира отлично от фланга в 24-ата минута, а Серкан отправи удар с глава, но топката мина на сантиметри от гредата. Котев стреля от дистанция в ответната атака, но ударът му мина над вратата. Най-сериозната опасност до този момент дойде в 26-ата минута, когато Ковачев открадна топката в предни позиции и намери непокрития Йорданов. Караджов обаче изби удара на нападателя в корнер. "Зелените“ отвърнаха със много сериозна опасност след корнер. Мечев центрира в пеналта, а там Тунгара засече топката от въздуха. Господинов обаче изби със сетни усилия.

Берое излезе напред в резултата две минути след подновяване на играта, когато Пенчев открадна топката и предостави за Трибуле, а новото попълнение на тима прати топката в мрежата след удар от границата на пеналта – 1:0

Гостите погледнаха по-сериозно към вратата на Караджов след попадението, но стигнаха само да разбъркване и опасни центрирания. В 61-ата минута Ковачев овладя на границата на пеналта и отправи силен удар, но право в ръцете на вратаря. Минута след това Ковачев прати топката във вратата след хубав удар от ъгъла на наказателното поле, но реферът маркира засада, която бе потвърдена от ВАР.

"Зелените“ организираха отлична бърза атака в 64-ата минута, при която Пенчев напредна през половината на съперника и опита да изведе Трибуле, но Господинов изпревари нападателя със секунда.  Минута след влизането в игра на Траоре в 65. такава той бе съборен в наказателното поле от Сако и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Абубакар Тунгара. Анатоли Господинов отрази неговия удар, но халфът успя да добави и прати топката за втори път в мрежата на Арда – 2:0.

В 82-ата минута Тонислав Йорданов засече от въздуха, центрирана от фланга топка, но Караджов се намеси белстящо и спаси. Две минути преди края Ковачев пробва удар от дистанция, но не намери очертанията. Това бе всичко в срещата и Берое спечели двубоя с 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
337