Левски се справи с Литекс! Синята мечта е още жива


В. Мухарски

Левски се справи с Литекс! Синята мечта е още жива

Левски победи Литекс с 2:0 в мач от 26-ти кръг на "А" група. По този начин "сините" продължават да имат шансове за титлата и да се борят с ловчанлии за първото място в първенството на България.

Двубоят бе равностоен, с положения и за двата тима. В 5-ата минута Янев опита удар от границата на пеналта, но Пламен Илиев се справи с положението. Малко по-късно младият страж на Левски спаси нов шут на Ицо Янев. В 19-ата минута Матондо стреля с глава след центриране от фаул, но топката излезе в аут.

Последваха пропуски от пряк свободен удар на Христо Янев и Христо Йовов. В 31-ата минута Дембеле направи доста сериозен пропуск, стреляйки над вратата.

След почивката отборът на Левски стоеше по-добре на терена и това даде резултат. В 52-ата минута, когато Матондо сгреши от доста добра позиция. В 65-ата минута гол на Дембеле бе отменен заради засада. Все пак в 76-ата минута френската звезда на Левски се разписа във вратата на Литекс за 1:0.

В добавеното време на срещата, възпитаниците на Ясен Петров стигнаха до втори гол. Младенов изскочи зад защитата на Литекс, подаде на Йовов, който на празна врата не сгреши за крайното 2:0 за ЛЕвски.

  Сподели
144