Ботев Враца задълбочи кризата в Берое


FUTBOL-TV

Ботев Враца задълбочи кризата в Берое

Берое загуби с 0:2 гостуването си на Ботев Враца в среща от 16 кръг на първенството. Домакините откриха резултата в 18-ата минута след попадение на Чавдар Ивайлов, а Венцислав Христов удвои минута преди почивката. През втората част не паднаха нови попадения и домакините спечелиха двубоя.

Домакините първи стигнаха до удар, след като още във 2-ата минута Генов стреля с глава, топката рикошира и попадна в Христов. Нападателят се обърна и шутира, но Караджов спаси. Берое отвърна с удар на Серкан от дистанция две минути след това, но топата мина над вратата. В следващите минути старозагорци организираха няколко флангови атаки, но те не доведоха до опасност пред Костов.

Ботев излезе напред в резултата в 18-ата минута. Чавдар Ивайлов успя да отнеме топката, напредна и стреля от границата на пеналта, а топката влезе в долния ляв ъгъл – 1:0.

Следващите десетина минути играта бе много накъсана и опасните положения пред вратите липсваха. Генов центрира от фаул в 39-ата минута, а Кавдански отправи удар с глава, който обаче бе спасен от Караджов. Две минути след това Антонио Георгиев пробва да изненада вратаря от дистанция, но топката мина над вратата.

Резултатът бе удвоен в 44-ата минута, когато топката бе изритана в предни позиции, а там Венцислав Христов успя да я настигне и да я прати в мрежата, останал сам срещу Караджов – 2:0.

Това бе всичко за първото полувреме и двата тима се оттеглиха на почивка с два гола преднина за домакините. В първите десет минути на второто полувреме нямаше опасности пред някоя от вратите, а двубоят продължи в темпото от първата част. Даниел Генов проби и стреля от малък ъгъл в 60-ата минута, но право в ръцете на Караджов.

В 66-ата минута Маринов центрира от фланга, а Христов отправи удар с глава. Топката обаче не намери очертанията на вратата. Серкан центрира опасно от фаул в 71-ата минута, а Рука не успя да отправи точен удар от втора позиция и топката излезе в аут. До края на мача Берое натисна съперника, но напълно безрезултатно. Чистите голови положения липсваха.

В добавеното време гол за Ботев бе отменен заради засада. Това бе всичко в срещата и домакините спечелиха с 2:0

  Сподели
356