Лудогорец с обръщалка срещу Септември, отново рефери помагат на шампионите


FUTBOL-TV

Лудогорец с обръщалка срещу Септември, отново рефери помагат на шампионите

Лудогорец постигна победа с 3:1 над  Септември София на стадиона в Разград в мач от 16-ия кръг на родния шампионат. И този мач обаче не мина без спорни решения, в ущърб на опонентите на шампионите.

На няколко пъти ВАР трябваше да се намесва, като предизвика полемики с част от решенията. В 16-ата минута Асен Чандъров откри резултата в полза на Септември, разписвайки се от дузпа. Тя бе отсъдена след като Дени Групер се подхлъзна в наказателното поле и спъна Мартин Петков в наказателното поле. Първоначално реферът не даде очевидната дузпа, но след намесата на ВАР - нямаше друг избор.

В 39-ата минута Тисера изравни. Голът обаче бе повече от спорен, след като голмайсторът фаулира Илия Миланов, но реферите си замълчаха - 1:1. 

Лудогорец се нуждаеше от дузпа, за да обърне нещата в своя полза. Тя бе факт в 51-ата минута, а Оливие Вердон бе точен. Дузпата обаче бе скандална, след като Тисера се хвърли в наказателното поле, след като бе в близост до Асен Георгиев. Мануел Шоу сложи точка на спора с гол в 62 минута.

  Сподели
297