Славия и Спартак Варна си размениха по два гола


FUTBOL-TV

Славия и Спартак Варна си размениха по два гола

Славия и Спартак Варна успяха да запишат по една точка след равенство 2:2. Мачът бе от 16-ия кръг на родния шампионат и се игра на стадион “Александър Шаламанов" в столицата. За попаденията се разписаха: 0:1 Денис Баланюк (45),  1:1 Ахмед Ахмедов (54), 1:2 Денис Баланюк (73), 2:2 Кемело Нгуена (79).

Срещата започна с превес за домакините от Славия. Постепенно “соколите" изнесоха играта в по-предни позиции.

В 16-ата минута Здравко Димитров открадна топката от Венцислав Керчев и успя бързо да подаде към Ромееш Ивей. Ударът му рикушира в крак на футболист в бяло и напусна очертанията на терена.

Две принудителни смени в рамките на няколко минути се наложиха на щаба на Славия. Иван Минчев, пострада при съприкосновение и бе заменен от Кристиян Стоянов, а Кристиан Добрев който също получи удар бе принудително сменен от Ахмед Ахмедов.

Първият точен удар в срещата за Славия дойде в 25-тата минута чрез Людовик Соарес.

В 38-ата минута Емил Стоев с пас с пета намери Ахмед Ахмедов. Той върна към Галин Иванов, който стреля силно, но Иван Дичевски спаси с грак. Топката стигна до Тони Тасев, но неговият удар мина над вратата.

В 45-тата минута Румен Руменов отправи удар към вртатата, който обаче бе завършен от Денис Баланюк за 0:1.

Второто полувреме предложи повече динамика и още попадения. В началото на втората част, в 53-тата минута, Ахмед Ахмедов успя да изравни резултата след разбъркване в наказателното поле за 1:1.

Последва надиграване от двете страни на терена. В 73-тата минута контраатака на “соколите" доведе до ново повеждане в резултата.  Здравко Димитров отправи пас към Денис Баланюк, който проби защитата на Славия и стреля към вратата, но топката бе избита от стража на “белите". Кълбото обаче се върна отново при Баланюк, който се завъртя и добавка увеличи аванса за своя отбор за 1:2.

Само няколко минути по-късно, в 79-тата, Кемело Нгуена върна равенството в срещата за 2:2. Натискът към двете врати продължи до края на срещата, но до гол така и не се стигна.

  Сподели
197