Левски ще този път ще зарадва феновете с победа


FUTBOL-TV

Левски ще този път ще зарадва феновете с победа

Левски - ФК ЦСКА 1948
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов“, София
Дата: 29.10.2022г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Георги Гинчев


Левски приема на "Герена" коравия тим на ЦСКА 1948 в любопитен мач от програмата на 16-ия кръг в родния шампионат. "Сините" вече няколко пъти разочароват феновете си с незадоволителни резултати. Сега победата изглежда по-необходима, именно - за да бъде доставено удоволствие на феновете. На "Герена" обаче пристига тим, който носи името ЦСКА и това малко или много ще мотивира. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Атакуващият футболист на Левски Ивелин Попов ще бъде аут от терените за поне четири мача. Това означава, че бившият капитан на националния отбор ще се завърне в игра за сините за 1/16-финала за Купата на България срещу Вихрен Сандански в края на ноември. Най-оптимистичните предвиждания са, че Попето може да се възстанови за двубоя със Славия на 19 ноември, но за момента прогнозите са, че това няма да се случи. Плеймейкърът е получил мускулна травма при равенството 1:1 с Локомотив Пловдив в последния кръг, когато реализира попадението за сините.

Контузията му попречи да тренира с тима от началото на седмицата. Тя се е оказала по-сериозна и Ивелин Попов почти сигурно ще пропусне следващите двубои на Левски в първенството с ФК ЦСКА 1948, Черно море, Спартак Варна и Славия. След домакинството в събота на сините им предстои по-дълга визита в морската ни столица. Първо столичани ще изиграят в сряда отложения мач с моряците от четвъртия кръг на шампионата, а четири дни по-късно ще гостува и на соколите. Между двубоите тимът няма да се прибира в София, а ще остане на лагер в града.

Бившият капитан на националния отбор страдаше от контузия и преди началото на сезона, след като получи травма по време на контролата с Академия Пандев. След като се възстанови, Попето изигра десет двубоя за сините в първенството, като престоя на терена 595 минути, отчитайки се с две попадения и същия брой асистенции. Вчера Ивелин Попов навърши 35 години, като бе поздравен от клуба, съотборниците му и БФС.

Илиян Стефанов също е под въпрос за мача с 1948. На едно последните тренировки, той също не тренира с отбора, по подобие на Ивелин Попов. Добрата новина за Станимир Стоилов е, че всички други футболисти тренираха на пълни обороти и ще са на линия за мача.

Сердюк и Кирилов пък са под въпрос за мача с Левски. Наставникът на ЦСКА 1948 бе запитан за двамата след равенството със Славия в предишния кръг. "Сердюк и Кирилов липсват по мои причини. Дали липсват, или не е друга тема. Тези, които полчуават шанс, трябва да защитават името, репутацията и претенциите, които имат", обяви Любо Пенев тогава. Все пак, почти сигурно причината Кирилов да не играе срещу Славия е уговорка между двата клуба. Това означава, че поне той трябва да вземе участие срещу Левски на "Герена".

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ФК ЦСКА 1948 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
464