ЦСКА ще си тръгне с три точки от Кърджали


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с три точки от Кърджали

Арда - ЦСКА
Стадион: "Арена Арда“, Кърджали
Дата: 28.10.2022г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Георги Давидов


ЦСКА гостува на Арда в Кърджали в среща от 16-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" са в добра форма и в не лоша серия. Сега обаче предстои тежък тест - визита на тим, който е трудно предсказуем. Арда редуват силни и слаби мачове, а в последно време такива, в които отборът завършва наравно. Ремито не е изключено и тук, но въпреки това FTV и Futbolbet ви съветват да пробвате знак - 2.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич със сигурност ще продължи с ротациите - нещо, което определено липсваше при предшественика му - Стойчо Младенов, който залагаше на 11-рка за повечето мачове и го правеше лесно предсказуем. Илич дава шанс за изява на всичките си футболисти и за това говори и голмайсторската листа. ЦСКА няма изявен голмайстор, а много играчи, които бележат попадения. Такъв например е случаят с Лазар Туфегджич. Последният бе отписван от медиите у нас, като преди седмици се говореше, че Туфата няма да продължи да бъде играч на тима през следващия сезон. В последния мач обаче той бе титуляр и дори се разписа срещу Ботев във Враца. Не е изключено сега обаче да седне на пейката.

Джонатан Линдсет и Станислав Шопов, които се появиха като резерви - сега най-вероятно ще стартират от първата минута. Илич реално има колебания за Жираир Шагоян. Той редува силни и слаби мачове, но въпреки това се очертава като основен футболист. Във Враца обаче остана резерва.

Илич изпитва колебания на коя позиция да използва Амос Юга в предстоящия двубой срещу Арда. Африканецът се завръща в състава на армейците", след като пропусна гостуването на Ботев Враца заради натрупани жълти картони. В две от последните три срещи, в които взе участие (срещу Ботев Пловдив и Лудогорец), 29-годишният футболист бе използван в ролята на централен защитник. Той се представи изключително солидно на тази позиция, като бе много сигурен в дефанзивен план и същевременно при изнасянето на топката, тъй като е уверен както при разиграването, така и при напредването с нея в крака.

В тази конфигурация вляво от Юга действаше Християн Петров, а вдясно - капитанът Юрген Матей. Срещу по-непретенциозния Хебър пък африканецът се подвизаваше на обичайната си позиция в предмостието на отбраната, която бе съставена от Петров, Матей и Иван Турицов.

От начина, по който бъде изпозван Юга срещу Арда, зависи до голяма степен и кои ще са останалите изпълнители в дефанзивния вал на “армейците". Не е изключено и някои от играчите да получат почивка, а Мено Кох да се завърне в игра. Нидерландецът не взе участие в последните 4 срещи на тима.

Треньорът на Арда - Александър Тунчев няма да може да разчита на Иван Тилев за мача срещу ЦСКА. Тилев е наказан, след като получи червен картон в предишния двубой (равенство с Локо София - 2:2). Реално това е единствения проблем пред Сашо Тунчев, за който този двубой ще бъде по-специален. Тунчев е последният капитан на ЦСКА, вдигал шампионска титла с "армейците". От тогава ЦСКА е в преследване на 32-рата.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301