Драма на Герена, Левски продължава напред


А. Франгов

Драма на Герена, Левски продължава напред

Отборът на Левски победи s 2:1 и отстрани Сливен в 1/8 финален мач за Купата на България игран на ст."Георги Аспарухов" в столицата. Гостите поведоха още в началото на мача, а "сините" изпуснаха десетки положения за гол преди да изравнят през средата на вторатата част. Двата отбора така и не успяха да се победят и се стигна до продължения. През втората половинка наа 30-минутното добавено време, удар на Гаджев се отклони от защитник на Сливен и влезна в мрежата на гостите. Така Левски победи коравият тим на Лечков и заслужено продължава напред.

Определено големият оитсъстващ за Левски беше легендата Георги Иванов - Гонзо, който е получил контузия и затова не беше в групата на Емил Велев за мача. На негово място в атака за Левски игра Георги Христов, който се отчете с неадекватна игра и около 3-4 пропуснати чисти положения.

Срещата започна равностойно, но в 4-та минута Коста Янев изненада и смълчи феновете на Левски. След многоходова акция Янев получи топката близо до точката за изпълнение на дупа, и след като никой от "синята" защита не му попречи с примерен удар вкара топката в мрежата на Георги Петков.

След гола гостите се върнаха назад за да пазят резултата, а домакините започнаха тотален натиск и непрестанни атаки, които обаче доведоха единствено до пропуски или неточни удари към вратата на Чавдаров. Николай Димитров, Тасевски, Христов и Гаджев пропуснаха няколко изгодни за "сините" ситуации преди Георги Сърмов с силен шут да нацели гредата в 24-та минута. Бургазлията технично се измъкна от двама защитници в оранжево и с красив удар от границата на наказателното поле разтресе гредата на Чавдаров.

Последваха още няколко добри атаки и шутове на "сините" футболисти, но до гол така и не се стигна. В 43-та минута Тасевски навлезна в наказателното поле, навърза трима защитници на Сливен и подаде технично към Христов, който се замота и сам си затвори ъгъла и стреля встрани от вратата. Така на почивката резултатът бе 1:0 за Сливен, а домакините можеха само да съжаляват че не водят с няколко гола разлика.

В 57-та минута Жеан Карлос влезна на мястото на Георги Христов, което раздвижи играта в предни позиции за Левски. В 65-та след добра атака за "сините" Гаджев бе на сантиметри от гола, но от малък ъгъл стреля в аут.

В 68-та минута обаче така очакваният гол за Левски бе факт. Ники Димитров подаде към непокрития Жеан Карлос, и бразилецът без проблеми отбеляза за 1:1.

Слеед изравнителното попадение гостите се пораздвижиха, но пак Левски владееше играта. Тасевски и Жеан Карлос на три пъти пропуснаха добри положения за победен гол.

В 82-та минута гостите също бяха близо до втори гол. Ямуков нахлу в половината на Левски и центрира, но Исмаил Иса пропусна отблизо с глава.

Така след 1:1 в редовното време се стигна до продължения. След две добри атаки в началото, в 9-та минута от добавеното време Тасевски излезна сам срешу Здравко Чавдаров, но македонецът така и не успя да го преодолее.

В 102-та минута Георги Петков се намеси решително и спаси Левски. Той парира силен шут на Иван Стоянов. На повторенията се видя, че играч на Сливен е бил в засада повреме на атаката, но това не бе отсъден от реферът в мача Станислав Тодоров. Псоледваха още няколко грешки на страничният рефер Хикола Джугански, като след една от тях реферът явно се е обърнал към феновете на Левски. След това "синята" агитка до края на мача не спря да пее "в чест" на съдията.

В 111-та минута дойде и победното попадение в мача. Лусио Вагнер подаде към Владо Гаджев, който стреля и топката се отклони от крака на Киков и така препарира Чавдаров.

ЛЕВСКИ - СЛИВЕН 2000 2:1 (0:1, 1:1)
0:1 Янев (4)
1:1 Карлос (67)
2:1 Киков (111-авт.) 

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Рабех (83-Балтанов), Минев, Вагнер, Сърмов, Гаджев, Тасевски, Н. Димитров, Христов (57-Карлос), Жоазиньо (59-Зе Соарес)
СЛИВЕН: Чавдаров, К. Стоянов, Киков, Зафиров, Петров, И.Янев, Миндев, К. Янев, Иса (114-Въндев), И. Стоянов, Ямуков
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Вагнер, Тасевски, -Л, Ив. Янев, Петров, Иса -С
СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Георги Аспарухов"

Снимка: Topsport.bg

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
221