ЦСКА ще си тръгне с 3 точки от Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с 3 точки от Враца

Ботев Враца - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев“, Враца
Дата: 23.10.2022г.
Час: 16:45 ч.
Съдия: Васимир Маруан Ел-Хатиб


ЦСКА гостува на Ботев във Враца в интересен двубой от програмата на 15-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" играят добре в последно време и влизат в мача като фаворити, но домакините не бива да бъдат подценявани. Все пак прогнозата на FTV и Futbolbet е за пестелива победа на "червените" - знак 2.

Един от основните футболисти на ЦСКА Иван Турицов се включи наравно със съотбнорците си във тренировката след гостуването на Ботев Пловдив и ще бъде на линия за мача с Ботев Враца в неделя. Родният национал бе принудително заменен в Коматево, след като получи удар в глезена при сблъсък с противников футболист.

На негово място в игра се появи Маурисио Гарсес. Прегледите, направени непосредствено след мача с “жълто-черните", обаче показали, че проблемите на Турицов не са сериозни и той не се нуждае от време извън терена.

Бранителят бе използван на две различни позиции в последните два мача на ЦСКА. При победата с 4:0 над Хебър той действа в ролята на дясностоящ централен защитник, докато в Коматево игра като десен халфбек и показа, че не се чувства особено комфортно.

Наказан за мача във Враца е Амос Юга, получил петия си жълт картон в двубоя срещу “канарчетата".

Нападателят Дауда Бамба продължава да тренира отделно от основната група на ЦСКА. Котдивоарецът не се включи и във вчерашното занимание на “армейците", като изпълнява единствено кондиционни упражнения. Както е известно, той пропусна последните 4 срещи на тима, а няма да вземе участие и в пресдтоящото гостуване на Ботев Враца.

Контузията в коляното, която забави с повече от месец неговото привличане, отново се обади и му създава сериозни проблеми. За последно Бамба бе на терена във вечното дерби с Левски, а досега през сезона има на сметката си 8 участия във всички турнири, гарнирани с едно попадение. Не е изключено съвсем скоро той да замине в чужбина, където да се подложи на операция. В ЦСКА умуват дали да не се разделят с нападателя по време на зимната пауза в шампионата. Неговият договор изтича през следващото лято.

Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес очаквано остана недоволен след поражението с 0:1 от Локомотив София в предишния кръг. "Докато съм треньор на Ботев Враца, този отбор трябва да има самочувствие, отношение и уважение към емблемата, която защитава. Няма значение дали е Пирин, или ЦСКА, никакво подценяване, трябва да се раздават", сподели Моралес.

Иначе той няма проблеми с контузени или наказани футболисти.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ВРАЦА - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
648