Левски ще се реваншира на феновете си в мача срещу Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Левски ще се реваншира на феновете си в мача срещу Локо Пловдив

Левски - Локомотив Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов“, София
Дата: 22.10.2022г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


Левски приема Локо Пловдив на "Герена" в среща от 15-ия кръг на родния шампионат. "Сините" вече в продължение на два мача не познават вкуса на победата (и двете гостувания, макар и в София). Те първо загубиха от Славия, а след това се стигна до малко очакваното равенство със Септември. Сега предстои нов тест - домакинство на Локо Пловдив. "Смърфовете" пък са на точно обратния полюс - две поредни победи. Мачът се очертава като много интересен, като FTV и Futbolbet съветват читателите си да пробват знак - 1.

Двама от най-важните футболисти на Левски Цунами и Георги Миланов не тренираха с основната група на "сините" по време на вчерашното занимание. Българският полузащитник завъртя няколко обиколки на един от помощните терени и се прибра в съблекалнята. Бразилският краен бранител на Левски пък изобщо не излезе на тренировка. Така участието и на двамата в срещата е под сериозен въпрос.

Добрата новина е от ден по-рано. Филип Кръстев и Келиан ван дер Каап се включиха на пълни обороти в тренировката на Левски. Двамата пропуснаха заниманието във вторник, което притесни феновете на столичани, че могат да пропуснат домакинството на Локомотив Пловдив в събота. Халфът и защитникът обаче не са имали здравословни проблеми, а са получили почивка от треньорския щаб и вчера подновиха занимания.

Илиян Стефанов имаше проблеми с десния глезен след мача със Септември София (0:0), но контузията му не се оказа сериозна и той вече тренира с отбора. С него се готви и Жереми Петрис, който не игра в последните два двубоя на "сините" заради травма, но попадна в групата за срещата с новака в елита и сега се очаква да стартира като титуляр срещу "черно-белите".

Левият бек на Локомотив Пловдив - Александър Василев може да се завърне в стартовата единайсеторка за съботното гостуване на Левски. 27-годишният футболист остана на резервната скамейка при успеха с 3:0 над Славия в изминалия кръг. Вместо него като титуляр вляво на отбраната действаше хърватинът Йосип Томашевич. Последният не е "абониран" за място през тази кампания. След срещата с белите треньорът Александър Томаш заяви за 28-годишния футболист, че "може повече". През кампанията Томашевич е бил на терена в 10 двубоя. Василев (27 години) пък е изиграл 12 срещи.

Със сигурност Томаш ще направи корекции по играта на черно-белите за "Герена". Треньорът обяви, че не е доволен от представянето в първия половин час на тима си срещу Славия. Тогава черно-белите не бяха толкова компактни. При по-масирани нападения те се оголваха в задни позиции, но съперникът не успя да се възползва от тези моменти. На "Георги Аспарухов" Томаш ще иска много по-стегната игра. В състава на Александър Томаш няма наказани футболисти за предстоящата визита на Левски.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
661