Ботев Пловдив и ЦСКА може да оставят мача без голове


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив и ЦСКА може да оставят мача без голове

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен Комплекс Ботев 1912“, Пловдив
Дата: 19.10.2022г.
Час: 18:45 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


ЦСКА гостува на Ботев Пловдив в Коматево в отложена среща от родния футболен шампионат. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, макар че и "канарчетата" играят добре в последно време. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В състава на ЦСКА вероятно отново ще има рокади. Треньорът на тима Саша Илич не се притеснява да разчита на повече играчи и така отборът изглежда по-свеж. Реално сърбинът се колебае за това на кои играчи да разчита в предни позиции, където изборът е наистина сериозен. Не е изключено Станислав Шопов да остане на пейката. Той е юноша на Ботев и Илич се притеснява от евентуални сантименти.

Сръбският плеймейкър на ЦСКА Лазар Туфегджич трайно изгуби доверието на сънародника си Саша Илич след поредица от неубедителни изяви от началото на сезона. Офанзивният полузащитник започна кампанията като титуляр в състава на младия специалист, но постепенно изгуби мястото си сред 11-те. Той няма да стартира и в гостуването на Ботев Пловдив, като това ще е четвърти пореден двубой, в който сърбинът не започва от първата минута.

Туфегджич беше второто лятно попълнение на “червените" след Станислав Шопов и бе един от малкото нови, които бяха привлечени достатъчно рано, че да проведат пълноценна подготовка. Туфа, както е наричан сърбинът в съблекалнята, обаче така и не успява да се адаптира към тима, като все още чака първото си попадение в шампионата. Разписа се единствено при победата с 4:0 над Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

Сръбският специалист е останал доволен от представянето на друг от новите футболисти в отбора - Марселино Кареасо. Колумбиецът ознаменува дебюта си с червената фланелка с цели три асистенции срещу Хебър на позицията зад двамата нападатели и даде сериозна заявка за титулярно място в утрешното гостуване на Ботев.

Самият Илич обяви, че това ще е едно от най-трудните гостувания на тима. "Предстоят ни доста мачове в следващите двайсетина дни, трябват ни всички футболисти, на които можем да разчитаме. Сега идва едно от най-трудните гостувания, но ако ЦСКА иска да е в борбата за титлата, трябва да взима такива гостувания. Мисля, че атмосферата, която ще направят феновете, е още една причина футболистите да покажат по-добро лице", заяви Саша Илич.

Виктор Генев, Антоан Бароан и Николай Минков се завръщат в състава на Ботев Пловдив за предстоящото домакинство на "канарчетата" срещу ЦСКА. Капитанът Виктор Генев и голмайсторът на тима Антоан Бароан пропуснаха мача на Ботев срещу Пирин Благоевград в събота заради натрупани жълти картони, но ще бъдат на разположение на старши треньора на "канарчетата" Желко Копич за двубоя с "червените". Същото се отнася и за Николай Минков, който отсъстваше в последната шампионатна среща на "канарчетата" заради травма, но вече е възстановен и ще бъде на линия за мача с ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
526