Локо Пловдив с класика срещу Славия (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив с класика срещу Славия (видео)

Локомотив Пловдив победи Славия с 3:0 като домакин в мач от 14-ия кръг на футболната Първа лига. "Черно-белите“ стигнаха до успеха след автогол на вратаря на гостите Светослав Вуцов, попадение на капитана Димитър Илиев и гол на Бабакар Дион. По този начин играчите на Александър Томаш събраха актив от 28 точки, с което изпревариха Левски и Лудогорец и се изравниха с ЦСКА на второто място във временното класиране. "Червените" обаче са с мач по-малко. Славия пък регистрира пето поражение от началото на сезона и дели шестата позиция в подреждането с Черно море и Локомотив София с по 24 точки. 

В 5-ата минута Локомотив отправи първия точен удар в срещата. Димитър Илиев комбинира с Петър Витанов в наказателното поле на Славия, където полузащитникът на домакините овладя и стреля, но шутът му бе слаб и не затрудни Светослав Вуцов.

Три минути по-късно гостите от София пропуснаха чисто голово положение. Галин Иванов подаде към Камело Нгуена отляво в наказателното поле на "смърфовете", последва успоредно на голлинията центриране по земя към далечната греда, където непокрит бе оставен Кристиан Добрев. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) не успя да уцели опразнената от Динко Хоркаш врата. 

В 30-ата минута Локомотив откри резултата. След центриране от корнер Матеус да Силва стреля точно с глава, вратарят на Славия не се намеси убедително и топката падна на крака на Мартин Паскалев, който шутира по земя. Защитникът Христо Попадийн опита да избие от голлинията, но уцели гърба на Светослав Вуцов и топката влетя в мрежата за 1:0. Така попадението беше записано като автогол на стража на "белите".

В 44-ата минута играчите на Златомир Загорчич опитаха да отговорят на предизвикателството с точен изстрел на Людовик Соарес, но Динко Хоркаш спаси безпроблемно и така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на Локомотив. 

Четири минути след подновяването на играта футболистите на Александър Томаш за втори път поразиха вратата на Славия. Бирсент Карагарен се пребори за топката с двама бранители на гостите и комбинира с Джовани по левия фланг, след което бразилецът напредна към наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас по земя към Димитър Илиев, за когото не представляваше проблем да реализира в опразнената врата за 2:0.

Малко след като измина час игра пловдивчани отново застрашиха вратата на Светослав Вуцов. Йосип Томашевич размени двойно подаване с Димитър Илиев по лявото крило и стреля силно по диагонала, но този път вратарят на гостите се намеси и изби.

В 72-ата минута Локомотив реализира и трети гол, този път чрез капитана си Димитър Илиев. Двукратният футболист номер 1 на България изведе Бабакар Дион сам срещу Светослав Вуцов и белгиецът преодоля стража на гостите, за да покачи на 3:0. 

До края на срещата играчите на Александър Томаш можеха да направят победата си още по-убедителна, но пропуски направиха Бирсент Карагарен и Ивайло Димитров, а попадение на Славия бе правилно отменено заради засада на Ахмед Ахмедов след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР. В следващия кръг Локомотив Пловдив гостува на Левски, а Славия приема ЦСКА 1948.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
380