Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Александър Шаламанов“, София
Дата: 12.10.2022г.
Час: 17:15 ч.
Съдия: Станислав Тодоров


Левски гостува на Славия в отложен мач от 3-ия кръг на родния шампионат. Най-старото столично дерби често има огромен заряд, като искрите преди срещата бяха факт. Иначе мачовете на Славия като цяло са трудни за прогнозиране, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 2.

В дните преди срещата босът на "белите" Венци Стефанов обяви, че вдига цените на билетите. За всички сектори - тя ще бъде 30 лева. Причината - ултрасите на Левски, които в последните няколко срещу трошат седалките в сектора за гости. За самият мач, Стефанов обяви, че има не едно, а седем на ум за реферите в двубоя срещу Левски.

Всичко това очаквано не бе прието добре от феновете на Левски, като НКП излязоха с декларация по темата, заявявайки, че също се опасяват от съдийските отсъждания, а Мъри Стоилов също не остана длъжен на боса на Славия.

Почти на всички стадиони сме домакини, освен ако не затворят стадионите за нашите фенове, билети вдигаме, ограничаваме ги. Най-добре да не ходим, да ни бият служебно и да са доволни, че Левски е загубил. Като бием 1-2 мача започват някакви истерии. На страха очите са големи. Левски играе футбол да печели и да радва хората. Искаме да бъдем с феновете ни навсякъде. Нямаме притеснение от думата "гостуване“, завърши Станимир Стоилов.

Той разкри и за евентуалния състав, с който той ще излезе в мача.

"Важно е Шеху да се впише в отбора, да заслужи мястото си. Мач с "Ботев" не трябва да е проблем за играч като него. Той трябва да помага на отбора. Другата опция там е Патрик, който може да вземе участие. Нямаме притеснение, че Петрис евентуално няма да играе със Славия. Шеху има опит и затова беше привлечен. Това улеснява треньорската работа", каза Стоилов.

Капитанът на Славия Галин Иванов е възстановен от контузия, която го извади от групата на "белите“ за мача със Септември. Така офанзивният футболист ще може да вземе участие в най-старото столично дерби. 34-годишният Галин Иванов имаше мускулна травма, която вече е отшумяла и той е на разположение за мача със "сините“, ако старши треньорът на Славия Златомир Загорчич реши да го пусне в игра.

Без Иванов "белите“ успяха да надвият Септември с 1:0 в последния кръг от родния шампионат и така се изкачат на 8-о място във временното класиране с 21 точки.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
498