Моци: И Лудогорец сме имали претенции към рефери, но не сме го казвали


FUTBOL-TV

Моци: И Лудогорец сме имали претенции към рефери, но не сме го казвали

Лудогорец ще гостува на стадион Севтополис в Казанлък в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на България на местния Розова долина, но при успех ще играе с Левски, което се очертава като дерби на осминафиналите.

Спортно-техническия директор на разградчани Козмин Моци приема нормално евентуалната среща със сините.

"Ако искаш да спечелиш трофей, трябва да биеш всичките отбори. Така че ще стане хубав мач, но първо трябва да мислим за крачката, която е до там. Аз съм сигурен, че ще стане хубаво дерби с два отбора, които се борят и в първенството. По-хубаво за феновете от това– няма, заяви Моци след жребия.

Вчера лудогорци победиха ЦСКА с 2:1 и с 26 точки заемат 2-ата позиция в класирането, на 1 пункт от лидера ЦСКА 1948, но и с два мача по-малко. От щаба на гостите обаче имат сериозни претенции към съдийството.

"И ние сме имали претенции, но не сме го казвали. Аз никога не съм говорил за съдийството, няма да започна и сега. Всеки има право да си казва мнението. Но това не значи, че е прав. За използването на ВАР не мога да говоря, защото не съм човек, който се занимава с това. Има си професионалисти и те трябва да отговорят на въпросите дали критериите за тази система се прилагат по един и същи начин навсякъде, каза още румънският шеф на шампионите.

В четвъртък Лудогорец прима финландския шампион ХИК (Хелзинки) в турнира Лига Европа. Българите имат 4 точки, след като предишната среща между двата отбора завърши 1:1.

"Очаквам съвсем различен мач, на 100 процента. Първо ще играем на нормален терен, а не на изкуствена трева. И сме домакини. Чакаме подкрепа от нашите фенове, така че се надявам да излезем с три точки от тази среща.

"Да, мачът може и да има решителен характер за крайното класиране, но има още два кръга след това. Така че ние трябва да вземем максимума от трите мача, завърши Моци.

  Сподели
278