Лудогорец излъга ЦСКА в Разград


FUTBOL-TV

Лудогорец излъга ЦСКА в Разград

Лудогорец постигна трудна победа с 2:1 над ЦСКА на стадиона в Разград в среща от кръга на родния шампионат.

Рзградчани имаха три точни удари, като двата от тях попаднаха във вратата на Бусато. В 9-ата минута Рик Джонатан надбяга Матай по крилото и след хубави си пробив намери Тисера, а аржентинецът от близко разстояние нямаше как да сбърка - 1:0. Малко по-късно удар на Десподов за малко да влети във вратата на ЦСКА, но мина покрай гредата.

След това "армейците" опитаха натиск. в 25-ата минута Жираир Шегоян центрира от корнер към Жеферсон, който отклони с глава, като останаха съмнения за игра с ръка на Нонато, но дузпа не бе отсъдена. В 34-ата минута Тибо Вион центрира от свободен удар към Маурисио Гарсез, който нанесе силен удар с глава, но Серджио Падт спаси, като при тази ситуация останаха съмнения, че топката е преминала голлинията, но главният арбитър остави играта да продължи. Натискът на червените продължи и малко преди почивката Жираир Шегоян стреля директно от пряк свободен удар, но стражът на домакините отново се оказа последна пречка ЦСКА да изравни и така полувремето приключи с гол преднина за Лудогорец.

През втората част 31-кратните шампиони на България започнаха още по-вихрено и в 51-ата минута Станислав Шопов направи двойно подаване с Джонатан Линдсет и шутира, но бе неточен. Веднага след това норвежецът центрира към Маурисио Гарсез, който отново се оказа господар във въздуха и стреля с глава, но Падт улови.

В 56-ата минута Браян Морено проби отдясно и стреля, но Падт изби в корнер. При изпълнението му Джонатан Линдсет центрира към Амос Юга, който надскочи всички в отбраната на Лудогорец и с глава се разписа за 1:1.

Натискът на армейците продължи и в 63-ата минута Тибо Вион центрира отляво към Браян Морено, който пропусна да се разпише от вратарското поле. Малко след това колумбиецът бе заменен от Дюкенс Назон, който веднага отправи опасен изстрел към вратата, но кълбото премина покрай дясната греда. В 77-ата минута Жираир Шегоян стреля опасно от пряк свободен удар, но топката профуча на сантиметри встрани от вратата.

Десетина минути преди края, при една от малкото си опасни атаки през втората част Дени Групер изведе Якуб Пьотровски на стрелкова позиция и полякът се разписа за 2:1.

ЦСКА се втурна отново в атака и в 88-ата минута Шагоян стреля по диагонала, но Падт изби. В крайна сметка победата отиде на сметката на домакините.

  Сподели
431