Локо Пловдив си тръгна с трите точки от Варна


FUTBOL-TV

Локо Пловдив си тръгна с трите точки от Варна

Локомотив Пловдив победи Спартак Варна като гост с 2:0. И двата гола в мача вкара Бирсент Карагерен през второто полувреме. С успеха си пловдивският тим има вече 25 точки в актива си и се изкачи на трето място в класирането, докато варненският отбор е последен с 5 точки.

Още в началото на срещата домакините имаха претенции за нарушение на Райън Бидунга срещу Ромеш Ивей в наказателното поле, но след консултация с ВАР съдията Ивелин Занев не отсъди дузпа. Веднага след това гостите притиснаха футболистите на Спартак Варна в собствената им половина. В 4-та минута Димитър Илиев пробие, навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но топката рикошира в играч на Спартак Варна.

В 20-та минута Мартин Паскалев от Локомотив засече топката с глава след центриране от корнер, но вратарят Иван Дичевски успя да спаси. В 27-та минута, след центриране топката стигна до Райън Бидунга, който стреля от движение, но отново стражът на домакините Иван Дичевски успя да спаси. В 30-та минута бе първото сериозно положение за Спартак 1918 Варна. Здравко Димитров стреля много от пряк свободен удар от повече от 25 метра, но вратарят на гостите Динко Хоркаш успя да избие топката. В 31-та минута Ивайло Климентов центрира балонно в наказателното поле на Локомотив, а Денис Баланюк с прехвърлящ удар с глава вкара гол, който минути по-късно не бе зачетен след намесата на ВАР.

В 48-та минута Джовани Маркес стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Иван Дичевски улови топката. В 55-та минута Преслав Боруков получи топката около точката за изпълнение на дузпа и стреля, но вратарят Иван Дичевски улови топката. В 65-та минута Преслав Боруков стреля по диагонал отдясно по земя, но вратарят на Спартак 1918 Варна Иван Дичевски улови топката без проблеми. В 73-та минута след продължително разиграване, Петър Витанов подаде на Бирсент Карагерен, който с удар от границата на наказателното поле по земя вкара за 1:0 за Локомотив.

В 86-та минута Божидар Васев бе намерен в добра позиция и стреля от няколко метра, но вратарят на гостите Динко Хоркаш изби. Минута по-късно Янчо Андреев засече топката и можеше да изравни, но отново вратарят на Локомотив Динко Хоркаш показа класа и спаси. В 90-та минута Родни Антуи засече топката след центриране отляво, но топката премина над вратата. В 90+5 минута Бирсент Карагерен се възползва от грешка на домакините и вкара второто си попадение в мача, с което оформи крайния резултат.

  Сподели
226