Ботев Враца си спечели само точка срещу Арда


FUTBOL-TV

Ботев Враца си спечели само точка срещу Арда

Ботев Враца и Арда завършиха 0:0 в мач от 13-ия кръг на родния елит. Домакините успяха да вкарат гол през първата част чрез Даниел Генов, но той не бе зачетен заради положение на засада.

Ботев имаше възможност да открие резултата още във втората минута. Тогава Даниел Генов и Браян Переа разиграха добре топката, като последният пусна прострелно центриране, но Мирослав Маринов не успя да го засече.

В 24-ата минута Ласана Н'Диайе от тима на гостите имаше добра възможност, но прати топката над напречната греда.

В 31-вата минута Даниел Генов вкара много красив гол с глава за домакините. Той получи пас от Е. и с глава насочи майсторски топката в левия ъгъл на вратата на Анатолий Господинов, който не помръдна от мястото си. След дълъг преглед със системата за видеоасистенция на съдиите попадение не бе зачетено заради положение на засада.

На почивката треньорът на Арда Александър Тунчев направи смяна, като пусна на терена Христо Иванов на мястото на Лъчезар Котев. Двата отбора не създаваха чисти положения, като повече се стараеха да запазят вратата си суха.

В края на мача Александър Георгиев от Арда опита два опасни удара, като първият бе спасен от вратаря Костов, а вторият мина покрай вратата му. Врачани се отличиха с един удар на резервата Да Силва, който мина покрай десния стълб на Анатолий Господинов.

Със спечелената точка Арда се изравни като актив със Славия и Локомотив София и се изкачи до седмо място. Ботев Враца е на 11-а позиция.

  Сподели
157