Мъри Стоилов: Направихме много голям скок в последната една година


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Направихме много голям скок в последната една година

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде своята оценка за мача на Левски, който "сините" спечелиха с 1:0 срещу Ботев Пловдив с гол на Илиян Стефанов

"Доволен съм от желанието на играчите. Победата бе заслужена, имахме нужната динамика. Трябваше да отбележем втори гол и имаше малко напрежение. Липсваше ни и контрол на топката в защитата. Нямахме някакви сериозни ситуации пред нашата врата и трябваше да играем по-уверено. Повече мислехме за трите точки, отколкото за качеството на игра, а за мен е важно да има баланс.

Петрис получи травма отново. Не беше правил подготовка и се включи на пълни обороти от първия ден. Нормално е да получава и някакви травми, затова се наложи Шеху да влиза на полувреме, но за него не бе проблем да играе.

След влизането на третия централен защитник нямаше толкова напрежение. Трябваше да изиграем някои ситуации по-добре и да вкараме голове. Ботев играят хубав футбол и стана мач, който си заслужава да се гледа. Единственото, за което съжалявам е, че един сектор бе празен. Не одобрявам такива половинчати наказания, щяхме да сме по-амбицирани, ако и там имаше хора, но благодаря на феновете.

Притеснявам се, че не трябва да гоним само точки, но направихме много голям скок от последната една година. Поискахме твърде бързо да сме историческият Левски. Имат качества играчите, трябва да се стараят, ще имаме време и търпение. Като мине треската, ще играем и по-добре. Много бързаме да вдигаме летвата, важен е качественият футбол. Отбор и привърженици вървят и гледат в една посока.

Имаме футболисти, които се справят добре. Трябва да подобрим някои неща просто. В крайна сметка Ботев е евроучастник, сериозен отбор е, с добър футбол и футболисти. Ако има повече такива битки, ще има развитие. 

Има още доста мачове, важно е да печелим. Ако заслужаваме, ще бъдем и лидери. Имаме отложени срещи, които трябва да се изиграят. Когато се изравнят, тогава можем да правим сметки. Сега нищо не е реално, докато всички отбори не изравнят мачовете си. Левски трябва да мисли всеки мач да побеждава, а какво ще се случи, това вече е отделен въпрос", коментира Мъри в ефира на Диема.

  Сподели
216