Славия взе столичното дерби срещу Септември (видео)


FUTBOL-TV

Славия взе столичното дерби срещу Септември (видео)

Славия постигна минимална победа с 1:0 над Септември в столичното дерби от 13-ия кръг на родния шампионат. Така славистите продължават да не познават вкуса на загубата на своя стадион.

Победата изкачи "белите" на седмо място в класирането с 21 точки, колкото имат още Левски и Локомотив София. Септември е на 14-о място с 9 точки и осем поражения до момента.

Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" в квартал Овча купел започна на доста високи обороти. В първите няколко минути имаше ситуации и пред двете врати, но за вратарите Светослав Вуцов и Димитър Шейтанов нямаше нищо опасно.

В 13-ата минута обаче Славия успя да открие резултата. Бърза атака по дясното крило завърши с центриране на Ертан Томбак. Топката премина покрай няколко футболисти, за да стигне до Тони Тасев, който на задна греда бе оставен напълно непокрит и с левия крак нямаше как да сбърка за 1:0.

В следващите 15-20 минути атаките и към двете врати продължиха, което отвори работа на вратарите, но нов гол не падна.

В 72-рата минута Венцислав Керчев пропусна много добра възможност за втори гол за Славия, след като засече с глава центриране от фаул, но ударът му премина на сантиметри встрани от дясната греда на Димитър Шейтанов.

Чак в последните десетина минути на срещата гостите опитаха да се активизират в търсене на точка. В 90-ата минута Септември можеше и да измъкне равенството, но удар на Мартин Ачков от малък ъгъл премина на сантиметри от лявата греда на Вуцов, което се оказа и всичко в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
249