ЦСКА може да си тръгне с точка от Разград


FUTBOL-TV

ЦСКА може да си тръгне с точка от Разград

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма арена“, Разград
Дата: 10.10.2022г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Георги Кабаков


ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград в очертаващия се най-интересен двубой от този 13-ти кръг в родния шампионат. Според мнозина, двубоят може да бъде дори с цената на шампионската титла. Разбира се, шампионатът все още е в много ранна фаза, но въпреки това евентуален победител ще направи важна крачка към трофея. Разградчани обаче се борят на два фронта, тъй като се представят добре в Лига Европа и са с реални шансове да излязат от своята група. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак - Х.

Голмайсторът на ЦСКА от началото на сезона Маурисио Гарсес няма да започне титуляр в гостуването на Лудогорец. Бразилецът, който има 6 попадения през кампанията, пропусна последния двубой на "армейците“ срещу Пирин (2:1) заради наказание, наложено от треньора Саша Илич.

Както е известно, той и неговият сънародник Жеферсон си навлякоха гнева на сърбина, тъй като закъсняха с присъединяването си към тима по време на паузата за националните отбори. Те бяха получили специално разрешение да се приберат до родината си, но трябваше да се върнат към тренировъчния процес на "армейците“ във вторник. Вместо това обаче те подновиха занимания в четвъртък. Така двамата пропуснаха цяла седмица от подготовката на отбора.
Във втори пореден двубой като титуляр пък ще започне арменецът Жираир Шагоян. Едно от последните летни попълнения на тима дебютира при победата над "орлетата“, като остави много добри впечатления с изявите си, което ще му донесе място в стартовия състав и за гостуването на разградчани.

За сблъсъка в Разград Саша Илич ще се откаже от схемата с ромб в средата на терена, като ще потърси по-консервативен подход.

Колумбиецът Марселино Кареасо ще направи официален дебют за ЦСКА в сблъсъка с Лудогорец. 22-годишният офанзивен играч бе привлечен в края на трансферния прозорец. Той пристигна на "Армията", след като за последно бе играл в елитния колумбийски Онсе Калдас. За този състав през 2022-ра на терена има 16 шампионатни мача (14 като титуляр), в които е вкарал 3 гола.

Дебютът на Кареасо с червената фланелка обаче се забави. Причината е, че първо трябваше да му бъде извадена работна виза, а след това да се нагоди към изискванията на Саша Илич. Той вече месец тренира под ръководството на сръбския наставник. Марселино игра и в контролата по време на паузата в първенството срещу столичния Септември (2:0). След това попадна в групата за домакинството на Пирин, спечелено с 2:0, но остана неизползвана резерва. Сега обаче той ще получи шанс за изява срещу Лудогорец.

Дебют за "червените" очаква и друг взет в самия край на трансферния прозорец - младежкият национал Симеон Александров. Той пристигна от Септември. В този тим фланговият нападател записа 8 шампионатни мача, в които вкара 4 гола и бе водещ реализатор. С това си заслужи и преминаване на "Армията". До момента обаче 19-годишният Александров не е попадал дори в групата на "червените". Трансферът на младока минава в графата "дългосрочна инвестиция". Иначе мачът пропуска Иван Турицов, който е наказан. Асен Дончев пък е аут, тъй като се възстановява след операция.

В състава на Лудогорец се очакват множество промени. Анте Шимунджа ще запази голяма част от титулярите за мачовете от Лига Европа. Един от последните си шансове за изява ще получи Спас Делев.

Спортно-техническото ръководство на Лудогорец се е заело с амбициозната задача - да подмлади тима си. Разградчани искат да свалят средната възраст на отбора. В момента разградчани имат цели четирима състезатели над 30 години - Серджио Падт (32), Игор Пластун (32), Сисиньо (33) и Спас Делев (33). Георги Терзиев е на 30, а толкова през пролетта ще навършат Антон Недялков и Симон Слуга.

Подмладяването започна още с лятната селекция на Лудогорец, която включваше предимно млади и перспективни футболисти. Клубът се колебае дали да предложи нови договори на Сисиньо и Спас Делев, които са най-възрастните при разградчани. Контрактите им изтичат през лятото на 2023 година.

Почти сигурно бразилецът ще бъде освободен. Той в момента е футболистът с най-голям стаж в редиците на шампионите. Десният бек е част от Лудогорец от 2015 година.

Иначе единственият контузен е Доминик Янков, който е аут за мача. Сисиньо пък е наказан и също няма да играе. Всичко това обаче не притеснява особено Шимунджа, който има доста опции на резервната скамейка. Полузащитникът на Лудогорец Нонато ще започне от първата минута в дербито. Бразилецът не попадна сред стартовите 11 на Анте Шимунджа за гостуването на ХИК Хелзинки заради по-дефанзивния подход, който словенският специалист избра. Той обаче ще се завърне в титулярния състав за двубоя с "армейците".  С голям шанс да започнат срещу червените са левият бек Дени Групер и централният нападател Игор Тиаго.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
777