Хебър измъкна победата от Локо в София


FUTBOL-TV

Хебър измъкна победата от Локо в София

Хебър Пазарджик спечели с 3:2 при символичното си домакинство на Локомотив София в първи мач от 13-ия кръг в родния шампионат. Двубоят се игра на националния стадион, където Хебър домакинства.

Двубоят започна вихрено за пазарджиклии, които поведоха в резултата още в третата минута. Георги Търтов комбинира с Венсан Марсел, който беше оставен непокрит и стреля с левия крак, реализирайки за 1:0.
"Червено-черните" бързо изравниха чрез Илия Димитров. В деветата минута Ивайло Найденов центрира в наказателното поле и вратарят Хадим Ндиае изпусна топката и Димитров отбеляза за 1:1.

Хебър отново излезе напред чрез Пламен Крумов, който вкара пет минути след това след центриране от ъглов удар на Богомил Божуркин.

Локомотив имаше шанс пак да изравни. В 21-ата минута Красимир Милошев прати топката в наказателното поле от корнер и Божидар Кацаров възстанови равенството.

Втората част на двубоя започна с неточен удар с глава на Арсенио Валпорт, а в 51-ата минута Карлос Франса от Локомотив шутира от движение, но не намери целта.

В 61-вата минута Хебър за трети път излезе напред в резултата. Венсан Марсел получи топката отдясно и отправи меко центриране, а Валпорт с глава от близко разстояние преодоля Любенов за 3:2. Ситуацията беше разгледана от видео асистент арбитъра, след което попадението беше признато.

В 85-ата минута Георги Търтов шутира силно след бърза контра, но вратарят Александър Любенов отби кълбото. 

Хебър се изкачи на 12-то място в класирането с 10 точки след първия си успех след август, докато столичани прекъснаха серията си от три поредни победи и остават на шестата позиция с 21 точки.

  Сподели
295