Левски ще вземе дербито срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

Левски ще вземе дербито срещу Ботев Пловдив

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов“, София
Дата: 08.10.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Станимир Тренчев


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в един от очертаващите се най-интересни мачове от 13-ия кръг в родния шампионат. Двата отбора по традиция правят оспорвани мачове, като интересно е и на трибуните, където две агитки имат вражда. Иначе "сините" изглеждат като фаворити и FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 1.

Преди мача много се говореше за това дали ще има публика на стадиона. Причината за това бе наказанието, което получиха Левски от БФС. Както вече стана ясно - ултрасите на "сините" хвърляха бомбички по време на дербито с ЦСКА. Една от тях се взриви в близост до физиотерапевта на "армейците". От БФС първоначално обявиха наказанието за затваряне на стадиона за мача с Ботев, но от Левски излязоха с гневна декларация, призовавайки феновете да напълнят "Герена". В крайна сметка от БФС клекнаха пред Левски и затвориха само част от един сектор.

Иначе последното ново попълнение на Левски - Абдулахи Шеху вече има право да играе за "сините" в официални мачове, след като се сдоби с картотека. 29-годишният нигерийски национал подписа със "сините" в навечерието на дербито с ЦСКА, но картотекирането му се забави, тъй като е без паспорт от Европейския съюз.

Сините не успяха да го уредят за гостуването на Берое в понеделник, но дефанзивният халф ще може да дебютира официално в събота срещу Ботев Пловдив. Шеху вече игра за Левски в контролите срещу Левски Карлово и Спортист Своге. Той беше на терена едно полувреме и в проверката на дублиращия отбор на "сините" срещу Сливнишки герой. Не е изключено да стартира и като титуляр, но все пак прогнозите са, че той ще се появи в игра след почивката.

Със специален празничен концерт Ботев Пловдив отпразнува 110-ата годишнина от основаването на клуба. Всичко това се случи в дните преди мача. На събитието на Античния театър в града присъстваха някои от най-значимите футболисти в историята на "жълто-черните", както и играчите и треньорския щаб от представителния отбор на "канарчетата". Над 300 души станаха съпричастни с "жълто-черния" празник, а специални гости на събитието бяха певците Никéца, Едит Унджиян, Димитър Кърнев, Мирослава Кацарова, Ивайло Михайлов, както и Хора на пловдивските момчета.

Испанският халф на Ботев Пловдив - Антонио Перера почти сигурно няма да се появи в игра до края на тази година. Той бе привлечен на 5 август, но малко по-късно стана ясно, че е контузен. В момента Перера продължава да се възстановява от контузията си. Той дори не е в Пловдив, а преминава през курс на рехабилитация в родината си. Антонио Не влиза в краткосрочните планове на хърватския треньор на канарчетата Желко Копич.

Антонио Перера е вторият испанец, който ще носи екипа на Ботев, след Рубен Паласуелос. Паласуелос също се изявяваше в средата на терена, като по подобие на Перера премина в пловдивския клуб от Депортиво Алавес.

В лазарета на Ботев продължават да са Тодор Неделев, както и младоците Станислав Работов и Атанас Чернев. Не е ясно и кога триото ще се завърне в игра.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
655