ЦСКА се справи с Пирин (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА се справи с Пирин (видео)

ЦСКА победи Пирин Благоевград с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Точни за армейците бяха Дюкенс Назон (18') от дузпа и Браян Морено (23'), а за гостите един гол успя да реализира Иван Тасев (26'). 

През първото полувреме изненадващо първи до голово положение стигнаха гостите от Благоевград. Това се случи в 6-ата минута, когато бившият футболист на червените - Александър Дюлгеров пропусна да се разпише от метър на празна врата, тъй като стреля с глава в аут, засичайки центриране от корнер. Постепенно момчетата на Саша Илич поеха инициативата и в 19-ата минута откриха резултата. Браян Морено получи много хубав извеждащ пас от Станислав Шопов и се озова очи в очи с Георгиев, успявайки да чукне топката преди вратаря на благоевградчани, който го фаулира и реферът Иво Андреев посочи бялата точка и декорира стража на "орлетата" в жълто. Дюкенс Назон застана зад топката и се разписа с удар по земя. 

Четири минути по-късно армейците удвоиха преднината си, когато Назон и Шопов комбинираха в половината на гостите и хаитянинът намери Морено в наказателното поле, който с техничен удар покачи на 2:0. Футболистите на Пирин не се отчаяха и в 26-ата минута, Цонев изведе отлично Тасев, който останал сам срещу Евтимов, се разписа за 1:2. Червените отново тръгнаха в атака и Шопов стреля отдалеч, но противниковият вратар спаси. По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка с гол преднина за домакините.

Второто полувреме започна с териториално предимство и натиск на ЦСКА. В 53-ата минута дебютантът Жираир Шагоян направи хубав пробив по лявото крило и стреля от границата на наказателното поле, но кълбото рикошира в играч на Пирин и излезе в корнер. Две минути по-късно Вион отне топката и подаде към Морено, който направи нещо средно между изстрел и центриране и атаката приключи. След малко повече от час игра на терена се появи Лазар Туфегджич, който замени един от голмайсторите Дюкенс Назон. Последва нова промяна и Дауда Бамба влезе на мястото на Жираир Шагоян, който остави много добри впечатления с изявите си при своя официален дебют и обра овациите на публиката. Армейците успокоиха темпото, като избягваха да предприемат излишни рискове и контролираха събитията на терена. До края на двубоя нямаше други интересни ситуации пред някоя от двете врати и в крайна сметка ЦСКА заслужено се върна на победния път в Първа лига след победа с 2:1 над Пирин Благоевград.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
257