ЦСКА 1948 със сладка победа на "Лаута" (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 със сладка победа на

ФК ЦСКА1948 победи Локомотив Пловдив с 3:1 като гост в мач от 12-ия кръг на родния шампионат. Така хората на Любо Пенев вече еднолично са на върха в класирането на шампионата. Столичният тим събра актив от 26 точки – с 3 повече от Лудогорец, но "орлите“ са изиграли 2 мача по-малко. Локомотив пък остава на трето място с 22 точки, колкото имат ЦСКА (също с мачове по-малко) и Черно море. Играчите на Любослав Пенев стигнаха до успеха с две попадения на Ивайло Чочев и едно на Джонатан Перейра и така нанесоха първо домакинско поражение на "черно-белите“ през сезона. 

През първата част имаше положения и пред двете врати. В първата минута от добавеното време на първата част ЦСКА 1948 реализира попадение. След грешка на Мартин Паскалев при опита за изчистване и рикошет в крака на Чочев топката попадна в Георги Русев, който матира Хоркаш с изстрел по диагонала, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР голът беше отменен заради засада на българския национал. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Осем минути след подновяването на играта гостите от София за втори път пратиха топката в мрежата на Локомотив, но този път попадението беше редовно. След центриране от левия фланг Ивайло Чочев бе оставен във вратарското поле на домакините да овладее на гърди между двама защитници и от няколко метра безпроблемно реализира за 0:1.

Три минути след това обаче "смърфовете“ изравниха. Бирсент Карагарен центрира отляво в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Eлитон увисна, а зад гърба му Преслав Боруков необезпокояван прати с глава топката в мрежата на Даниел Наумов за 1:1. Попадението беше признато след преразглеждане на ситуацията с ВАР, тъй като първоначално бе маркирана засада на централния нападател на Локомотив.

В 67-ата минута играчите на Любослав Пенев отново излязоха напред в резултата. След центриране на Ивайло Чочев отдясно, топката прехвърли защитниците на домакините и на далечната греда Джонатан Перейра засече с десния крак за 1:2. 

В 84-ата минута Ивайло Чочев сложи точка на спора с трето попадение за ЦСКА 1948. Енрике Рафаел се измъкна по левия фланг и центрира по земя към Чочев, който овладя на границата на наказателното поле, финтира бранител на домакините и завърши с левия крак в долния десен ъгъл на Динко Хоркаш, за да оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
288