Пробвайте знак 2 за Берое - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 2 за Берое - Левски

Берое - Левски
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 03.10.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Георги Кабаков


Левски гостува на Берое в Стара Загора в среща от 12-ия кръг на родния шампионат. Настоенито при "сините" очаквано е приповдигнато след победата над ЦСКА във Вечното дерби. След това последва пауза в шампионата, което притеснява треньорът Станимир Стоилов. Мъри е на мнение, че може да има отпускане в редиците, но дори това се случи, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

В последните няколко дни, новините около Левски са изцяло свързани с евентуалните нови собственици. Сделката по преминаването на мажоритарния пакет акции от ръцете на Наско Сираков в тези на компания на мастития сръбски бизнесмен Драган Шолак е на финалната права. За това говори и решение на Управителния съвет на сините за свикване на Общо събрание. То вече е входирано в Търговския регистър. Сбирката на акционерите трябва да се проведе на 15 ноември. Не е изключено още тогава да се осъществи и смяна на собствеността. Очаква се до дни чуждестранният инвеститор да обяви официално намерението си за придобиване на клуба от "Герена“.

Дори и при прехвърляне на акциите Наско Сираков ще остане в Левски като почетен президент. Той ще има думата и по спортно-техническите въпроси. Треньорът Станимир Стоилов вече обяви, че ще хвърли оставка при нов собственик. Мъри обаче ще получи предложение за дългосрочен контракт и се очаква да остане.

Иначе очакванията са, че Левски ще уреди последното ново попълнение Абдулахи Шеху за гостуването на Берое. Работната виза на нигерийския национал се бави и той все още не може да бъде картотекиран.

"Сините" обаче ще се опитат да го направят още днес и така той ще може да попадне в групата за мача. 29-годишният универсален футболист вече изигра две контроли с първия тим и една с дубъла на "сините", в които остави добри впечатления. Той действаше в тези проверки като дефанзивен халф и централен защитник.

Старши треньорът Станимир Стоилов пък е останал доволен от моментното кондиционно състояние на Шеху, който работи индивидуално по време на паузата за национални отбори. Нигериецът тренираше под ръководството на помощник-треньора Цанко Цветанов и постепенно навлиза в добра форма.

"Трудно мога да кажа веднага в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи, които бяха с националните отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение как ще стартираме. Не обичам паузите в първенството, защото 15 дни са много. Това е календарът за всички - надявам се моите играчи да осъзнават важността на всяко тяхно появяване на терена с екипа на "Левски". Не приемаме извинението от типа национален отбор, за Левски всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза от емоционална гледна точка, защото победихме ЦСКА, но това не трябва да продължи дълго и време да се мисли за мача с "Берое", заяви Стоилов преди мача.

Берое подписа договор и официално привлече защитника Томас Фонтен. За последно той е играл във френския Нанси. Очаква се той да бъде картотекиран за мача с Левски.

"Хубавото беше, че ги имаше тези две седмици, в които да преценя състезателите, както в спортно-технически, така и в психологически план. И обратното, те да вникнат в нашето виждане за водене на играта. Надявам се, че сме свършили добра работа. По принцип всичко, което беше планирано, беше свършено. Готови сме за следващия двубой.

Нямаме никакви проблеми от организационна гледна точка. Спокойствие в българския футбол вече трудно може да се намери. Наближавайки двубоя с Левски, трябва да се чувства и напрежението в самите играчи, защото то ги държи концентрирани за двубоя. Вижда се положителния оттенък в играта на Левски, но от друга гледна точка това са най-приятните двубои за игра. Сигурен съм, че на стадиона ще има хубава футболна атмосфера, която ще помогне на играчите да покажат голям процент от своите възможности", заяви наставникът на Берое Николай Киров.

 

ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
699