ЦСКА ще опита да се реваншира на феновете си


FUTBOL-TV

ЦСКА ще опита да се реваншира на феновете си

ЦСКА - Пирин Благоевград
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 03.10.2022г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Иво Андреев


ЦСКА приема Пирин Благоевград на "Армията" в среща от 12-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" опитват да забравят последния мач. Добрата новина след загубата в дербито от Левски е, че дойде паузата за националните отбори. Така Саша Илич имаше необходимото време, за да разясни грешките на своите играчи. Сега победата изглежда като единственият изход за ЦСКА. Всеки друг резултат може да доведе до още по-голямо разгневяване на феновете. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

ЦСКА е картотекирал Жирайр Шагоян. Арменският футболист е готов да дебютира за "червените" срещу Пирин в понеделник, след като цялата документация е готова. Най-вероятно Шагоян няма да е титуляр срещу "орлетата", но се очаква да се появи в игра след почивката.

Другото ново попълнение Симеон Александров също може да запише първи минути с екипа на "армейците". В дните преди мача обаче излезе информация за негова контузия, което може да е проблем и да отложи дебюта ми.

Срещата с Пирин се очертава като кулминация за дебютите на "Армията". Такъв вероятно за сезона ще направи и Бисмарк Чарлс, който не е играл за "червените" цели 6 месеца. Ганаецът успа да се възстанови от тежката контузия и вероятно ще попадне в групата за срещата с "орлетата". Възможно е в мача участие да вземат и Марселиньо Кареасо. Той доскоро имаше проблем с картотеката, който обаче се очаква да бъде решен до понеделник.

Интересното е, че Мартин Смоленски ще може да играе за гостите. Талантът е собственост на столичани и играе под наем в Благоевград, но в договорката между двата клуба няма клауза, която да му забрани да се изправи срещу ЦСКА. Така няма никакви пречки Смоленски да е титуляр срещу бившия си тим.

Защитникът Петър Занев пропусна контролата на Пирин срещу Брегалница Щип. Бранителят е контузен все още и виси за гостуването на ЦСКА. Наставникът на “орлетата" Красимир Петров се надява, че все пак Занев ще бъде вдигнат за двубоя, като всичко ще се решава в последния момент. Иначе в негово отсъствие Пирин допусна загуби срещу Брегалница. Северномакедонците се наложиха с минималното 1:0 след гол от дузпа. Самият Занев пък заяви, че пази топли чувства от миналите си години в ЦСКА.

"Вече съм в Пирин, но ми е приятно, че се завръщам тук. Имам хубави спомени от ЦСКА. Единствено съжалявам, че не успях по-дълго да играя там, но все пак дойдох в тима на 34 години. Благодарен съм на съдбата, че успях да се докосна до толкова голям отбор. С ЦСКА играхме в групите на Лига Европа, спечелихме Купата на България - все хубави моменти".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
424